eldiario.es

Menú

Els agents socials escenifiquen un acord sense xifres per reactivar l'economia

Govern, patronals i sindicats es donen tres mesos per fixar una política que recuperi el creixement

Els sindicats certifiquen la fi de les polítiques basades només en l'austeritat i reclamen més inversió

Per a les patronals allò que és més urgent és aconseguir que les empreses obtinguin liquiditat

- PUBLICIDAD -
Les patronals catalanes donen suport a l'augment del sostre de dèficit per a Catalunya

Las patronales catalanas han aprovechado para pedir un incremento el techo de déficit

Govern, patronals i sindicats han arribat a un acord aquest dimecres per posar en marxa mecanismes que reactivin l'economia catalana. A falta de disposar de diners, els agents socials i l'Administració han decidit crear tres grups de treball que estudiaran noves vies per reanimar l'economia. En tres mesos aquests grups haurien de presentar informes que serveixin per a marcar les línies estratègiques que ajudin a superar la crisi.

El primer grup de treball se centrarà en qüestions com les polítiques industrials, la recerca i el desenvolupament la manera de facilitar la liquiditat entre les empreses; el segon, girarà entorn a la formació professional i les polítiques actives per a desocupats, i el tercer, posarà la mirada sobre la protecció social dels aturats i, especialment, dels que ja no tenen cap prestació econòmica.

"Un gran acord social"

El conseller d'Ocupació, Felip Puig, ha definit l'acord com un mecanisme "per tirar el país endavant". Puig n'ha destacat el clima d'entesa i ha assegurat que no busqun "un acord fàcil ni una foto ràpida" i que tampoc volen generar "falses expectatives". Ha concretat que s'ha parlat del model industrial català, de formació professional i de la simplificació de la burocràcia, entre d'altres qüestions, i que l'objectiu és arribar a "un gran acord social" i que creu que s'ha aconseguit el clima necessari.

Al seu torn, els secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego, i d'UGT, Josep Maria Àlvarez, han incidit a reclamar que s'han de trencar amb les polítiques de retallades, “l'austericidi”, i que cal avançar cap a polítiques d'inversió que reactivi l'economia. Àlvarez ha reconegut que s'ha produït un "procés d'acostament", ha matisat que no en surten, encara, amb un paquet d'acords, sinó amb una coincidència en l'anàlisi. 

En una reunió sense resultats concrets, els gestos en deixen entreveure el tarannà. Les patronals han sortit satisfetes de la cimera, han posat èmfasi en què cal aportar liquiditat a les empreses. Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, ha explicat que el seu gran objectiu i compromís és" crear riquesa i ocupació".

Totes tres parts han estat plenament d'acord en la necessitat d'aconseguir un sostre de dèficit més ampli per a Catalunya.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha