eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Llanos de Luna homenatja la Hermandad de Combatientes de la División Azul

La delegada del Govern a Catalunya va entregar un diploma a antics combatents de la divisió que va integrar l'exèrcit nazi, segons revela el setmanari La Directa

La CUP demana la dimissió de Llanos de Luna arran de les informacions publicades

- PUBLICIDAD -
Imagen de Llanos de Luna saludando a un representante de la Hermandad de Combatientes de la División Azul. (La Directa)

Imagen de Llanos de Luna saludando a un representante de la Hermandad de Combatientes de la División Azul. (La Directa)

Maria de los Llanos de Luna, delegada del Govern a Catalunya, encaixant la mà i entregant un diploma a un membre de la Hermandad de Combatientes de la División Azul, entitat de veterans i simpatitzants de la divisió espanyola que va integrar l'exèrcit nazi durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta és l'escena que es va viure dissabte passat a Sant Andreu de la Barca, en un acte d'homenatge a la Guàrdia Civil celebrat a la pròpia caserna del cos de policia, segons ha revelat el setmanari La Directa.

Vestits amb l'uniforme falangista, una dotzena de membres de la Hermandad van participar en l'acte, presidit no només per Llanos de Luna (PP), sino també per l'alcalde de la localitat tarragonina, Enric Llorca (PSC), i el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Gonzalo Martín. Entre el grup ultra que ret homenatge a la División Azul hi havia algun dirigent del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC).

Aquesta escena, i moltes altres de l'acte d'homenatge, les va compartir el grup de simpatitzants de la División Azul a la seva pàgina de Facebook, segons explica La Directa.

La CUP exigeix la "dimissió immediata" de la delegada

La primera reacció arran de les informacions publicades sobre l'acte ha estat per part de la CUP, que ha exigit la "dimissió immediata" de Llanos de Lluna. "Mentre el PP es dedica a acusar de nazis els moviments socials com la PAH [...], la delegada del Govern espanyol a Catalunya participa en homenatges a veterans i nostàlgics de la divisió d'infanteria número 250", denuncia la formació en un comunicat.

La CUP aprofita per acusar a la Llanos de Luna de perseguir de manera "obsessiva" l'independentisme català, i posa l'exemple les denuncies per part de la seva delegació contra els ajuntaments que es neguen a col·locar la bandera espanyola a la seva façana.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha