eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Ángel Camacho Hervás

Militant de la Crida LGBTI i Alternativa d'Esquerres de Cornellà. Regidor de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà i estudiant de Filologia Catalana

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 0

Ni una agressió més

El 17 de Maig, diada contra la LGBTI-fòbia, commemorem el 27è aniversari de l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut. Tot i aquesta victòria, encara avui queda molt per fer, i la patologització del col·lectiu LGBTI és encara ben present a la societat i a les institucions mèdiques: bona part de la comunitat científica titlla de malaltes o anòmales les persones trans i intersex després d'anys de lluita. Quan la vida ens demostra que els cossos poden ser diversos, plurals i no binaris, la medicina imperant segueix els paràmetres de la cisheteronormativitat i s'esforça a amagar-nos, maquillar-nos i reprimir-nos, amb tractaments no desitjats, hormonacions obligatòries i arribant, fins i tot, a mutilar-nos per fer-nos quadrar en els seus esquemes de gènere immobilistes i reaccionaris.

Aquestes estructures generen violències de les quals no n’escapem tampoc lesbianes, bisexuals, pansexuals i les que estimem i desitgem des d'altres perspectives no monosexuals, titllades d'immadures, confuses o equivocades.

Seguir leyendo »