eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

David Minoves

Activista i president del CIEMEN

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 5

Darrere de cada atemptat terrorista sempre treu el nas el discurs de la por

Darrere de cada atemptat terrorista sempre treu el nas el discurs de la por. Aquest dijous els mitjans ens van interrompre la migdiada per donar-nos la notícia que mai voldríem sentir. Daesh cometia un fatídic atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona, i ja entrada la mitjanit, un altre a Cambrils, que va causar la mort de 14 persones i més d'un centenar de ferides. A tot això li hem de sumar la relació d'aquests atemptats amb l'explosió d'una casa a Alcanar, on sembla que els terroristes tenien més de cent bombones de gas butà. Podríem pensar que després de tants atemptats arreu d'Europa aquests darrers anys, ens hem acostumat a conviure amb el terror i amb la incertesa de no saber mai si la propera ciutat serà la nostra. Malgrat aquesta "normalitat", sempre es repeteixen els mateixos patrons: mostres de solidaritat per part d'uns, i augment del discurs de l'odi i del rebuig a l'Islam per part d'altres.

Un dels fets que caldria analitzar amb deteniment és el grau d'assoliment dels objectius que s'havia marcat l'organització terrorista amb aquest atemptat. Hom podria deduir que el grau d'assoliment dels objectius es pot determinar, en primera instància, pel nombre de víctimes causades directament pels atemptats, i en segona instància, en els efectes psicològics sobre la població resident o visitant, així com en la societat i les institucions del territori.

Seguir leyendo »

Detrás de cada atentado terrorista siempre asoma el discurso del miedo

Detrás de cada atentado terrorista siempre asoma el discurso del miedo. Este jueves los medios nos interrumpieron la siesta para darnos la noticia que nunca quisiéramos oír. Daesh cometía un fatídico atentado terrorista en la Rambla de Barcelona, y ya entrada la medianoche, otro en Cambrils, que causó la muerte de 14 personas y más de un centenar de heridas. A todo esto le debemos sumar la relación de estos atentados con la explosión de una casa en Alcanar, donde parece que los terroristas tenían más de cien bombonas de gas butano.

Podríamos pensar que después de tantos atentados en Europa estos últimos años, nos hemos acostumbrado a convivir con el terror y con la incertidumbre de no saber nunca si la próxima ciudad será nuestra. A pesar de esta "normalidad", siempre se repiten los mismos patrones: muestras de solidaridad por parte de unos, y aumento del discurso del odio y del rechazo al islam por parte de otros.

Seguir leyendo »