Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Els Mossos detenen la cúpula d'una llibreria a Barcelona que venia material d'ultradreta

Material decomisado por los Mossos.

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte la cúpula directiva de la Llibreria Europa, una llibreria situada al barri de Gràcia, en el marc d'una operació policial que va començar aquest divendres per la distribució de material i la difusió d'idees “que promouen l'odi i la discriminació ”, segons els Mossos.

Entre els llibres i revistes s'hi troben alguns amb contingut antisemita que enalteixen el genocidi dut a terme per Adolf Hitler o neguen l'existència de l'Holocaust jueu. Durant l'operació policial s'han decomissat prop de 15.000 llibres i com a resultat de les investigacions coordinades per la Fiscalia de Barcelona s'han realitzat entrades a la llibreria que han acabat amb el tancament i el precinte de l'establiment així com també s'han fet entrades en un domicili de la comarca del Vallès Oriental.

Segons els Mossos, els membres de la cúpula directiva de l'associació estarien utilitzant l'estructura comercial per editar i distribuir llibres amb contingut delictiu i realitzar conferències que difonen l'odi. De moment, fonts policials asseguren que l'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Fa vint anys, el 1996, la llibreria ja va ser objecte d'una operació similar en la qual es van decomissar prop de 20.000 llibres i que va acabar amb la detenció i la condemna del seu propietari el 1998. Posteriorment, el 2006, la policia va tenir coneixement de l'existència d'una editorial, amb seu a la mateixa llibreria, que era el centre de distribució de material.

Etiquetas
stats