Ester Quintana no recorrerà l'absolució dels Mossos: "La gestió política ha incrementat el dany"

Ester Quintana, durant els dies del judici

Ester Quintana no recorrerà l'absolució dels dos agents de Mossos d'Esquadra acusats d'haver-li buidat un ull amb una bala de goma durant la vaga general de novembre del 2012. En un comunicat fet públic aquest dimecres explica que "l'estructura" de la sentència, així com els "requisits estrictes" del Tribunal Suprem a l'hora de fer prosperar els recursos de cassació, l'han fet decantar-se per renunciar a continuar amb la batalla legal.

Un inspector dels Mossos creu que l'agent que va disparar a Ester Quintana "s'està amagant"

Un inspector dels Mossos creu que l'agent que va disparar Ester Quintana "s'està amagant"

Malgrat la decisió, Quintana ha críticat novament la gestió del seu cas per part del departament d'Interior, de qui depenen els Mossos. "La gestió política ha tingut una incidència negativa en el procediment judicial i ha incrementat el dany que se m'ha causat", ha afirmat, i ha assegurat que amb les disculpes del conseller no n'hi ha prou: "Les disculpes no reparen, no reconforten, ni canvien la situació. Espero que mai més s’enfronti cap denúncia negant la credibilitat de la víctima per sobre de l’autoafirmació institucional", ha sentenciat.

En la seva sentència, el tribunal va confirmar –com ja constava en la instrucció– que Quintana va ser ferida per un projectil disparat per un agent dels Mossos d'Esquadra, però va absoldre els dos acusats en considerar que no es podia provar qui havia estat l'autor del tret i que era també "impossible determinar" si el l'arma era una bala de goma un projectil de foam. L'ombra del dubte, per tant, no es va dissipar amb la sentència, fins al punt que dies després un inspector dels Mossos afirmava en públic que el veritable autor de l'agressió "s'està amagant".

Davant això, Quintana lamenta una vegada més que, segons el parer de la seva defensa, "no tota la informació disponible va ser aportada" durant el judici. "Tenim la convicció de què la realitat dels fets i la seva autoria eren conegudes, però no es va abocar al procés judicial, i això ens provoca frustració, indignació i preocupació", remarca, i conclou: "Lamentem que el Departament d’Interior delegués en el procés judicial i en l’esforç de les acusacions l’esclariment dels fets, tenint eines per indagar a nivell intern".

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats