Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Trias es reivindica com “l’alcalde del diàleg” i es veu capaç d’entendre’s fins i tot amb Colau

Xavier Trias en l'acte d'inici de campanya, en el moment d'iniciar el seu discurs  / ENRIC CATALÀ

Jordi Molina

Barcelona —

El candidat a la reelecció de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha optat avui per la moderació, evitar el màxim possible el cos a cos amb els seus adversaris, i posar en valor el seu talant tranquil i pactista. Aquest mogut matí de divendres, farcit d’actes i debats electorals, Trias s’ha mostrat disposat a pactar amb tots els partits per tirar endavant la ciutat, fins i tot amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau.

Primer ho ha fet durant un debat entre candidats a l'emissora RAC1, i al cap d'unes hores, ho ha subratllat en l'acte de campanya del dia, sobre autosuficiència i connexió entre barris, a la Vall d'Hebron de Barcelona. En un moment en què els actors sobiranistes demanen a ERC i CiU una entesa generalitzada al territori, el candidat convergent ha dit que potenciar el pacte amb formacions nacionalistes no és sinònim de “deixar de banda” a les altres forces, on ha insistit que es pot entendre amb totes, fins i tot amb la plataforma de Colau.

Una de les idees més recurrents de la campanya de CiU és posar en valor el perfil pactista de Trias, que ha governat en minoria els darrers quatre anys amb pactes amb PP -amb qui ha pogut aprovar dos pressupostos-, amb el PSC -en l'últim pressupost del mandat- i amb incomptables acords amb ERC. De fet, Trias també ha utilitzat la bona sintonia amb l'ERC de Jordi Portabella per desactivar les crítiques d’Alfred Bosch, qui li va arribar a recomanar que aprengués del seu antecessor a l’Ajuntament.

Només ICV, ara integrat en la confluència de BComú, ha estat en els darrers quatre anys un partit radicalment hostil amb les seves polítiques al consistori de la capital catalana, malgrat que avui Trias inclús ha citat exemples d'entesa amb els ecosocialistes, com ara en l'Àrea Metropolitana, on governa amb PSC, ERC i ICV-EUiA. “I si he de pactar amb Ada Colau a l'Àrea Metropolitana també ho faré”, ha assegurat, sempre que sigui per a “construir i tirar endavant la ciutat, estic disposat a pactar amb tots”, ha recalcat.

El candidat de CiU a l'alcaldia ha reaccionat també a la prohibició de la Junta Electoral d'exhibir estelades als espais municipals durant la campanya. Un fet que, per a Trias, es pot girar en contra dels interessos dels qui ho han promogut, Societat Civil Catalana. “Generarà que la ciutat s'omplirà d'estelades”, ha dit. De fet, ha ironitzat afirmant que Societat Civil “sembla que facin campanya” pel sobiranisme. Malgrat tot, el també alcalde de Barcelona ha explicat que a la ciutat “sempre s'ha complert la llei” i no hi ha estelades als espais municipals.

Trias ha fet aquestes declaracions en un acte de campanya a la Vall d'Hebron, on s’ha compromés a impulsar un operador públic per gestionar l'energia en l'àmbit metropolità. Per fer-ho, s’iniciarà la cobertura de la Ronda de Dalt durant el proper mandat. Per a Trias, això suposarà crear el primer “corredor energètic”, entre els districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris. “És un projecte llargament esperat pels veïns d’aquests barris, perquè cosirà definitivament la fractura urbana que representa la Ronda de Dalt”, ha indicat Trias, que amb aquesta operació pretén aprofitar el “pulmó verd de Barcelona”.

Etiquetas
stats