Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Balmón convida “els professionals del soroll” del PSC a deixar el partit

La direcció del PSC convida al sector crític a abandonar el partit.

Europa Press

Barcelona —

El secretari d'Acció Política del PSC i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha convidat aquest dilluns a deixar el partit “als professionals del soroll sense cap rellevància actual” a la formació, en al·lusió a alguns dels seus membres crítics amb l'actual direcció. Balmón ha concretat que no es refereix als que únicament discrepen de la posició oficial del PSC, sinó que “sobren els que s'ofeguen en la seva vanitat i han canviat el nosaltres pel jo; els que sobreviuen no per la seva lucidesa, sinó per les crítiques contínues que donen munició a l'adversari”. Així ho ha resumit en un article a 'El Periódico', amb el qual sortia al pas de les declaracions creuades que s'han produït aquests dies entre les veus més discordants del PSC i la cúpula del partit.

És la primera vegada que algun membre de la direcció socialista que lidera Pere Navarro convida tan clarament a un sector dels crítics a deixar el partit, una invitació que arriba després que aquest cap de setmana els exconsellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura carreguessin contra la línia política de la formació. Balmón, número dos del PSC, ha qualificat de “professionals de la polseguera” a Nadal, a l'exconsellera i actual diputada al Parlament Marina Geli, i l'alcalde de Lleida i excandidat a liderar el PSC, Àngel Ros.

Per Balmón, aquests crítics encarnen tan sols un sector molt minoritari en el partit que veu com “li arriba l'ombra del fracàs i ho vol fer oblidar i enterrar torpedinant l'actual PSC i la seva construcció d'una nova agenda política”. Balmón responsabilitza també aquests crítics d'haver conduït el partit a un “forat immens” del qual no és fàcil sortir, i reivindica que totes les decisions claus de l'actual direcció han estat ratificades democràticament pels òrgans del partit.

Resposta de Ros: “No hi sobra ningú”

En declaracions a TV3, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha replicat que al partit “no sobra ningú”, i que les diferències d'opinió que hi ha al si de la formació no són més que un reflex de la pluralitat de la societat. Ha negat que ell mateix o el seu corrent crític, Agrupament Socialista, siguin partidaris de forçar un congrés extraordinari per derrotar Navarro: “No és temps de congressos, és temps d'acostar-nos a la societat”.

Ros no ha revelat si el sector crític del qual forma part acudirà a la cadena humana de la Diada desoint a la direcció, que ha rebutjat participar en aquest acte perquè el considera nítidament independentista.

Etiquetas
stats