Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les respostes de Trias no acontenten la Barceloneta

Els veïns de la Barceloneta segueixen amb les protestes al barri

João França

Barceloneta —

“No volem més pisos turístics a Barcelona”, ha comunicat l'Ajuntament als veïns de la Barceloneta. Ahir els hi van remetre la resposta del consistori a les seves propostes, tal i com s'havia compromès l'alcalde Xavier Trias a la reunió de dimarts. No obstant els veïns critiquen que Trias no ofereixi sol.lucions i es limiti a les declaracions d'intencions, i per això van sortir en manifestació un dia més pels carrers del barri.

“Ens diu que seran contundents contra els pisos il.legals i les conductes incíviques, però això és el que ja hauria d'estar fent”, critica Sergio Arnás, de la plataforma per l'abolició dels pisos turístics. La postura del consistori és que ja no dóna més llicències, però els veïns de la Barceloneta volen erradicar-los del barri.

Aquest veí considera que el problema necessita una resposta contundent i això implica un canvi legislatiu. Ahir el consistori va posar un avís als 24 apartaments il·legals que han detectat amb les inspeccions aleatòries pel barri i inicia un procés administratiu per sancionar-los. “Però els propietaris ho recorreran i poden seguir anys així”, remarca Arnás. “L'alcalde ens ha dit que s'encarregaran que els tanquin, però la llei només els permet posar sancions administratives, per això diem que han de canviar el pla d'usos”, explica.

Una de les propostes estrella dels veïns és convertir els apartaments il·legals en pisos de lloguer social que solucionin el problema d'habitatge al barri. Lamenten que l'augment dels preus a la Barceloneta vinculat al turisme ha obligat moltes persones a marxar del barri. “Jo vull poder crèixer en aquest barri”, deia un nen al megàfon al final de la manifestació davant un miler de persones.

Un cop retornats al punt de partida, al plaça del mercat, els veïns s'han felicitat per les protestes dels darrers dies i han recordat la convocatòria de la manifestació de dissabte, a la que s'ha sumat la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB).

Etiquetas
stats