Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Absolts els tres vaguistes del Clot acusats de bolcar contenidors el 29-M

Catalunyaplural.cat

Els tres acusats de bolcar contenidors al barri del Clot de Barcelona durant la vaga general del 29 de març del 2012 no són culpables d’aquests fets. Així ho dictamina l’auto del magistrat del jutjat penal nº3 de Barcelona.

Segons les versions de diversos testimonis, els tres encausats es trobaven a l’inici de la concentració de vaguistes que marxaven pel carrer Aragó però els contenidors van ser bolcats a la cua del grup, cosa que fa impossible la seva participació en els fets que se’ls hi retreia.

L’únic testimoni en contra dels encausats era el d’una agent dels Mossos d’Esquadra que anava de paisana en aquells moments. Però el jutge estima que la seva declaració no constitueix una prova suficient per determinar la culpabilitat dels tres vaguistes. En concret, el magistrat creu que “les circumstàncies en què es van produïr els fets, i principalment, com es van a portar a terme les identificacions, deixa possibilitat d’error en la identificació”. En concret, el jutge pren en consideració el fet que els autors del delicte estavan tapats pels propis contenidors i que el caos exitent “deixa dubtes sobre la possibilitat que l’agent memoritzés sense cap tipus d’error els autors dels fets”, raó per la qual dicta la sentència absolutòria.

El magistrat també posa el dit sobre l’absència de qualsevol investigació policial sobre els fets. Menciona en particular la manca d’imatges i de testimonis de comerciants de la zona o de bombers que van intervenir aquell dia.

L'Ajuntament de Barcelona demanava en aquest cas set anys i mig de presó per als tres vaguistes mentre que la fiscalia i la Generalitat demanaven respectivament sis i cinc anys.

Etiquetas
stats