Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Un seguidor del Barça denuncia agressions per part de la Policia Nacional a la Copa del Rei

Rafel Martín, en declaracions a TV3.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Rafel Martín Faixó, un jove de Cadaqués i seguidor del Barça, ha presentat una denúncia contra la Policia Nacional per haver estat agredit, segons explica, per diversos agents als lavabos de l'estadi de Mestalla, en el descans de la celebració de la final de la Copa del Rei de futbol. Aquest jove de 26 anys anava enfundat en una bandera estelada quan un dels agents el va amenaçar: “Ara veuràs, català de merda”. Tot seguit, segons la versió de Martín, li van clavar una pallissa que li va causar hematomes per tot el cos, un ull visiblement inflat, dificultats respiratòries i una fissura a la costella.

“Vaig témer per la meva vida”, va relatar ahir Martín a la cadena TV3, a les portes de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Roses, on va presentar la denúncia contra la Policia Nacional. El jove es mostra segur que, per l'actitud de la policia, el van agredir per la bandera que portava, i assegura que en cap moment va respondre als agents amb violència o insults. Només demanava per favor que el deixessin, relata.

Després de la pallissa, explica Martín, va ser detingut i traslladat a un ambulatori. D'allí a un hospital per realitzar l'informe mèdic. Després el van portar al calabós, d'on va ser posat en llibertat amb càrrecs ja de matinada.

La versió de la policia, que al seu torn ha denunciat a Martín, indica que aquest es va negar a identificar-se i que els va insultar. Els agents l'havien abordat, diuen, perquè a través de les càmeres de seguretat el van veure llançar objectes al terreny de joc. La policia explica que va esperar al descans per detenir-lo per no alterar el públic i que en cap cas li van deixar anar insults catalanòfobs. Tot això ho nega el jove barcelonista.

Davant els fets, ERC i CiU ja han anunciat que demanaran explicacions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Rafel Martín ha rebut aquests dies nombroses mostres de suport, entre les quals hi hauria la del president Artur Mas, segons ha agraït el jove des seu compte de Twitter. Aquesta tarda, a les 20 h, l'entorn del jove ha convocat una manifestació a Cadaqués per demostrar el seu suport.

Etiquetas
stats