Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Condemnen Soriano i el consell de Spanair a pagar 10,8 milions per la fallida

Ferran Soriano.

EFE

Barcelona —

El Jutjat Mercantil 10 de Barcelona ha resolt que el concurs de Spanair es qualifica com a culpable, i ha condemnat a tots els membres del consell d'administració i a la societat de la Generalitat Avançsa. Hauran de pagar solidàriament la quantitat de 10,8 milions d'euros fruit de la qualificació de culpabilitat.

Segons han informat aquest dimecres fonts jurídiques, la qualificació es deu al retard produït en la presentació de la sol·licitud de concurs voluntari de la societat. La sentència, amb data de 16 de setembre i contra la qual es pot presentar apel·lació, també condemna tots els consellers i Avançsa a la seva inhabilitació per a la gestió de patrimonis aliens durant un període de dos anys.

Així mateix, els afectats per la qualificació perden qualsevol dret que poguessin tenir com a creditors concursals o contra la massa, recull la sentència. El jutge considera que hi ha una justificació “perfectament acreditada” per l'administració concursal que aquestes persones físiques i jurídiques van agreujar la insolvència de la concursada amb la seva conducta de retardar la presentació del concurs voluntari.

Els condemnats són 12 persones físiques i jurídiques: Ferran Soriano, Michael Balint Szücs, Fira Internacional de Barcelona, Miquel Martí Escursell, Jordi Rafael Bagó, Josep Maria Benet, Inversions Turístiques i Comercials 2009, Josep Mateu, Catalana d'Iniciatives, Benny Zakrisson, Avançsa i Karl Mats Erik Lönnqvist.

Respecte a Karl Mats Erik Lönnqvist, que va cessar com a membre del consell d'administració el 27 d'octubre de 2011, està afectat per la qualificació del concurs com a culpable, atès que la data d'insolvència s'ha fixat el 30 de juny de 2011, quan a la inhabilitació i la pèrdua de drets concursals. En canvi, no està condemnat a pagar cap quantitat en concepte de dèficit concursal, ja que el mateix ha estat calculat per l'agreujament de la insolvència produïda en un període en el qual ja no pertanyia al consell.

Etiquetas
stats