Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC condiciona la petició de dimissió de Prat a la retirada de les bales de goma

El director general dels Mossos, Manel Prat.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) demanarà avui mateix la dimissió de Manel Prat, director general dels Mossos d'Esquadra, si CiU no acorda prohibir “immediatament” l'ús de les bales de goma. La diputada republicana Gemma Calvet així ho ha confirmat davant els mitjans de comunicació, en vistes de que aquest dimarts, en principi, conclouen les negociacions entre les dues formacions per acabar amb l'ús d'aquests projectils, i a aquesta hora CiU encara no ha cedit, segons ERC.

“Si no s'assoleix un acord de transacció entre CiU i ERC”, de cara a la retirada d'aquests projectils, explica Calvet, “demanarem el relleu en els lideratges polítics”, els quals considera la diputada que són els culpables d'obstruir l'acord entre les dues formacions. Entre ells, ha senyalat explícitament al director dels Mossos com a “responsable directe de les decisions que afecten a aquestes armes”. Segons Calvet, doncs, no s'estaria treballant per abolir aquests projectils, tal com va anunciar el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

El posicionament d'ERC posa pressió sobre CiU tres dies abans que es presentin oficialment les conclusions de la comissió parlamentària que estudia l'ús de les bales de goma i altres materials d'antiavalots. “Prohibir les pilotes de goma faria honor al treball de la comissió”, ha sentenciat.

Cal recordar que fa només dues setmanes ERC va ratificar en el seu càrrec Manel Prat, quan tota l'oposició parlamentària demanava el seu cessament arran de la violenta detenció que va acabar amb la mort del veí del Raval Juan Andrés Benítez.

En aquest sentit, ERC ha precisat que vol “canvis i arribar fins al final en les investigacions” i, si és necessari, “depurar responsabilitats”. Però no ha exigit la dimissió de cap càrrec policial per aquest motiu, a l'espera, segons Calvet, de “les compareixences que es puguin efectuar en els propers dies i les informacions del departament”.

Etiquetas
stats