Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Iniciativa explica els set pecats capitals de la banca

Iniciativa presenta una página web con los siete pecados capitales de los bancos

Jordi Mumbrú

Han comès pecats, alguns d’ells d’una immensa gravetat, com la perversió, la cobdícia i també el vampirisme; han traficat i consumit “productes tòxics” i han gaudit sense fre de l’èxtasi especulatiu fins a caure esgotats enmig d’una greu i dolorosa sobredosi. Però la música no ha deixat mai de sonar. Gairebé cap d’ells no ha pagat pels seus pecats. Els nostres impostos han servit per reanimar-los ja que són “massa grans per deixar-los caure”.

Iniciativa per Catalunya ha creat un portal molt ben documentat per explicar els “set pecats capitals de la banca” d’una manera tan tètrica com real i original. En el web es descriuen i es justifiquen tots els pecats de la banca (toxicomania, cobdícia, vampirisme, perversió, megalomania, imprudència i picardia) i també es proposen solucions.

Apareix també un glossari que fa més entenedor el llenguatge bancari i una guia on els internautes poden comprovar l’ètica del seu banc: si té filials en paradisos fiscals, si es dedica a l’especulació financera, si arrisca massa... El web, que el signen el diputat al Congrés d’ICV Joan Coscubiela i l’eurodiputat Raül Romeva, vol deixar al descobert “les pràctiques bancàries abusives” i per ajudar a la ciutadania a superar “la falsa complexitat dels termes financers”. Finalment, el portal inclou links per trobar més informació sobre el tètric i espantós sector bancari.

Etiquetas
stats