Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Junta Electoral ordena retirar les banderes estelades d'edificis públics i locals electorals

Banderes estelades la darrera diada de l'11-S / EDU BAYER

elDiario.es Catalunya

La Junta Electoral Central ha comunicat a les juntes provincials catalanes que s'han de retirar les banderes estelades dels edificis públics i dels locals electorals durant el període electoral. L'òrgan respon a una demanda de l'entitat unionista Societat Civil Catalana, que ho considerava “incompatible amb l'obligació de neutralitat dels poders públics”.

La Junta especifica que “els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i per tant, han d'abstenir-se de col·locar en edificis públics i locals electorals símbols que poden considerar-se partidistes”. “Aquest criteri resulta aplicable a les banderes objecte de consulta”, apunta la resolució.

El text afecta únicament els edificis públics i col·legis electorals, no pas les banderes que abunden als balcons d'arreu del país. Els efectes de la resolució són només per al període electoral, però s'han d'aplicar també als símbols col·locats amb anterioritat.

Etiquetas
stats