Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L'Audiència Nacional retira la imputació del president de Damm

Demetrio Carceller, president del grup Damm.

EFE

Madrid —

L'Audiència Nacional ha retirat aquest dijous la imputació del president de la cervesera Damm, Demetrio Carceller Arce, per la seva presumpta col·laboració en una trama fiscal en què s'acusa el seu pare de defraudar a Hisenda 72 milions d'euros i cometre un delicte de blanqueig de capitals. D'acord amb una interlocutòria de l'Audiència, el tribunal ha declarat el sobreseïment d'aquesta causa, així com l'arxiu de les diligències, de manera que “la formació de la causa no perjudiqui la reputació del recurrent”.

L'Audiència considera que es dóna una “inexistència de dades acreditades que apuntin a l'execució pel recurrent d'actes de cooperació necessària” per a la “defraudació de naturalesa penal”, pel que decideix “rebutjar les imputacions”. Entre altres qüestions, la interlocutòria considera que “l'activitat de gestió del recurrent -Carceller Arce- no resulta acreditadament integrada en l'il·lícit per activitats de cap classe encaminades al frau fiscal”, és a dir, que aquest “no gestionava sinó que, en activitat marginal, controlava la gestió d'altres respecte de les inversions” del seu pare, el qual sí que continua imputat.

La interlocutòria apunta que la Sala “no pot compartir” cap de les afirmacions que van sustentar la imputació, és a dir, que Carceller Arce participés activament en la gestió del patrimoni del seu pare i que intervingués en la creació de l'estructura per canalitzar i ocultar les inversions del seu pare. “Després de l'examen i valoració dels abundants particulars testimoniats, no apareix acreditat -ni esmentat- cap dada que es refereixi al mode concret” en què el recurrent va cometre frau, continua.

Així, “després de quatre anys de vigència de les actuacions, no val dir ara que s'han confirmat indicis preexistents, que no van servir en el seu dia a la imputació del recurrent”. En concret, subratlla que “les agendes confiscades en el registre del domicili de Serrano Flórez”, un dels col·laboradors del pare de Carceller Arce, “ja que l'examen del seu contingut no s'extreu més que la innocuïtat d'uns apunts de gestió no decisòria”.

Així mateix, l'Audiència Nacional estima parcialment els recursos presentats per Demetrio Carceller Coll, pare del president de Damm, i Serrano Flórez, així com per l'advocat Gabriel Pretus, de manera que es repetirà part de la instrucció, amb la pràctica en el termini de dos mesos de noves proves pericials.

L'11 de setembre de 2013, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va imputar Carceller Arce per la seva presumpta col·laboració en una trama fiscal per la qual el seu pare hauria defraudat a Hisenda 72 milions d'euros i hauria comès un delicte de blanqueig de capitals. En l'acte, el jutge considerava que Carceller Arce va participar “activament en la gestió del patrimoni del seu pare, especialment en les inversions immobiliàries que té a Arizona”.

Arce estava acusat d'articular al costat del “home de confiança” del seu pare, Serrano Flórez, i l'advocat del despatx Petrus de Barcelona Pretus Labayen, les estructures societàries necessàries per amagar totes les rendes generades i patrimoni del seu pare i simular la residència de seu progenitor fora d'Espanya. Dels informes elaborats per l'Agència Tributària es desprèn que Carceller Coll podria haver defraudat entre 2001 i 2009 un total de 42.340.000 euros en concepte d'IRPF i uns altres 29.690.000 més en relació amb l'Impost de Patrimoni.

Etiquetas
stats