eldiario.es

Menú

El PSC manté el pols amb els seus diputats desobedients per veure si abandonen l'escó

Els tres diputats que van trencar la disciplina de vot invoquen a la pluralitat del partit per mantenir la seva cadira al Parlament, mentre que des de la direcció de PSC i PSOE els demanen de manera vetllada que dimiteixin

- PUBLICIDAD -
Los díscolos del PSC insisten en no entregar el acta al no ser "tres diputados aislados"

Els diputats díscols del PSC.

Divendres de declaracions creuades al PSC, en plena efervescència després de la votació ahir al Parlament de Catalunya, que va deixar la foto de tres diputats votant en contra de les ordres del partit i un nodrit grup d'històrics socialistes de l'ala més sobiranista donant-los suport públicament. El portaveu parlamentari Maurici Lucena ha tornat a dir que està "segur" que els díscols -Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura- lliuraran la seva acta de diputats, però el mateix Elena s'ha mostrat inflexible: no abandonarà l'escó tot i que el partit ho demani obertament, i tot i així confia que no els expulsaran.

Però els missatges de la direcció, a través del portaveu, són més que evidents: "A la vida has d'acceptar que de vegades pots pensar que tens la raó, però que majoritàriament el col·lectiu decideix una altra cosa. I si després de decidir pel teu compte no fas cas a la majoria del col·lectiu, el que em sembla més noble i el que faria jo segur és lliurar la meva acta de diputat", ha assegurat Lucena en declaracions a TV3.

No menys dur va ser ahir el líder del PSC, Pere Navarro, quan va assegurar que "quan un pertany a un col·lectiu, ha de respectar les normes", encara que insta els díscols a pensar la seva decisió al llarg del cap de setmana. I aquest matí ha rebut el suport de la directiva del PSOE, que per boca de la vicepresidenta Elena Valenciano ha assegurat que el PSC té "unes regles de funcionament de partit democràtic "que, d'incomplir-se, "el risc d'expulsió hi és".

Però els díscols es mantenen ferms, i asseguren que el partit ha de ser plural i admetre una discrepància que no només afecta tres diputats, sinó a una àmplia capa de militants i votants. Aquests són els arguments que Elena, Ventura i Geli han emprat en els diferents mitjans de comunicació en què han aparegut al llarg del dia. "Sóc diputada del PSC i espero seguir sent-ho", ha sentenciat Geli.

Dos exconsellers aposten per un projecte només català

A més del manifest de suport que van rebre els tres diputats, per part d'històrics socialistes de l'ala més catalanista, aquest divendres dos antics pesos pesants del partit han llançat la idea d'un projecte socialista d'estricta obediència catalana. L'exconseller i exmilitant Ernest Maragall -que en la passada legislatura va desobeir diverses vegades al partit sense lliurar l'escó- ha assegurat que el socialisme catalanista ha de crear una "gran força d'esquerres" potent, solvent i alternativa al partit de Pere Navarro, que defensi sense fissures la celebració d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya.

Ha assegurat que no es tracta que tots els socialistes descontents al PSC passin a militar a Necat, el seu partit, sinó d'aconseguir una "confluència de totes les grans forces d'esquerres" en una formació que tingui una vocació majoritària, defensi la consulta i sigui una alternativa de progrés.

Una cosa semblant ha manifestat Antoni Castells, exconseller d'Economia, obert a crear un moviment d'esquerres "majoritari", "progressista" i "d'obediència estrictament catalana", que si pot ser hauria d'incloure també el PSC. La proposta és a llarg termini, segons ha matisat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha