Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Pedro Sánchez no deixarà que Iceta balli sol

Iceta i Pedro Sánchez en un acte a Tarragona

Xavier Puig i Sedano

Pineda de Mar (Barcelona) —

Pineda de Mar, el Maresme, quarts de deu de la nit. Després d'un sopar de pinchos, gaspatxo i pa amb tomàquet i pernil i aguantar una hora de pluja a força de paraigües i refugis improvisats, el mig miler llarg de simpatitzants socialistes aplegats al lloc del míting es posa en alerta. D'un costat de la plaça de la biblioteca del barri del Poblenou, es dirigeixen a l'escenari Xavier Amor -alcalde per tercera legislatura- amb Miquel Iceta i Pedro Sánchez acabat d'arribar del segon míting del dia a Badalona -el primer havia estat al matí a Tarragona-.

“Pedro! Pedro!” esclaten unes senyores situades a les primeres files. És el quart acte de la campanya d'Iceta al Parlament, però aquesta nit no ballarà com sí que ho ha fet en els altres actes del dia. El protagonisme es reserva per l'altra cara del PSC aquestes eleccions a Catalunya, el secretari general del PSOE i candidat a la Moncloa, Pedro Sánchez. Des del departament de premsa afirmen que Sánchez estarà present durant set dies i al voltant de 15 actes durant aquesta campanya electoral. En porta quatre i aquest diumenge en farà quatre més. “No amagarem les sigles, no amagarem el PSOE. Agraeixo que en Pedro faci un esforç com si fos candidat” ha manifestat Iceta.

Pineda, com Tarragona i en menor mesura Badalona, són d'aquells municipis on existeix un abisme entre el resultat de les eleccions autonòmiques i les generals, en les quals quasi es duplica la participació. Aquest marge és el que intentarà mobilitzar un PSC amb totes les enquestes en contra, que s'esforça per no perdre votants cap a Ciutadans i Catalunya Sí que es Pot i que necessita reafirmar-se i reafirmar el PSOE de Pedro Sánchez com l'única alternativa viable al Partit Popular.

De tradició industrial i famílies treballadores, en molts casos arribades o filles de les migracions dels anys 60 i 70, el barri escollit pel míting representa aquest perfil de votant. El barri on l'alcalde i president de la Federació de Municipis de Catalunya -vinculada al PSC- s'hi sent més fort.

Però lluny queden de Tarragona o Badalona els no més de 27 mil habitants de Pineda de Mar. És, com d'altres ciutats petites i mitjanes, un d'aquells espais on els fenòmens 'En Comú' i Ciutadans encara no ha acabat de quallar i on el PSC intentarà mantenir el seu pes. És també el municipi més gran d'una zona que té les rendes familiars més baixes de la comarca, i això, al Maresme, és gairebé sinònim de vot socialista.

El 27S, “primer esglaó per canviar Espanya”

Durant els parlaments hi ha hagut espai per les crítiques als sobiranistes: “Quan un se salta la llei es fot una òstia 'de no te menees canuto'” ha exclamat Iceta. També per la proposta federalista basada en la reforma constitucional: “El 27-S tenim el primer esglaó per canviar Espanya” exposava el candidat al Parlament.

Li ha recollit la paraula Sánchez per fer la darrera intervenció de la nit. Primer criticant que Mas “utilitzi l'independentisme per amagar el seu desgovern” per després reconduir el discurs cap a la prèvia de les eleccions del desembre, conscient del nínxols d'assistents que minuts abans l'aclamava. “No ens agrada l'Espanya de Rajoy” ha exclamat, i ha enllaçat amb una reivindicació del llegat dels socialistes. “Fem la vista enrere per veure el que hem aconseguit junts [...] sempre ha sigut sota governs del PSOE”, ha exposat el presidenciable al Govern central.

Per Sánchez la jornada ha acabat amb un bany de masses entre crits de “guapo”, 'selfies' i abraçades que s'ha allargat més de 20 minuts. Mentrestant, Iceta esperava parlant en petit comitè.

Etiquetas
stats