Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Reclamen fins a set anys i mig de presó a tres vaguistes per bolcar un contenidor

La Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiu, on es va jutjar ahir els tres vaguistes del Clot.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest dimecres set anys i mig de presó per a tres vaguistes barcelonins, del barri del Clot, que durant la vaga del 29 de març del 2012 van bolcar un contenidor a la confluència entre els carrers Aragó i Independència. La fiscalia i la Generalitat demanen sis i cinc anys de presó, respectivament. Els manifestants, però, van negar haver tocat el contenidor, encara que una agent dels Mossos d'Esquadra els va identificar aquell dia com a autors de l'acció i ahir els va tornar a reconèixer.

Aquest dimecres ha començat el judici contra els tres vaguistes, als quals s'acusa de desordres públics i delictes contra la seguretat viària per creuar i bolcar contenidors durant el matí d'aquella jornada d'aturades, amb la intenció de bloquejar el trànsit. El tall de la via, emmarcat dins les accions d'un piquet de desenes de persones del barri, va provocar una càrrega dels antiavalots, que van retenir a sis persones. Tres d'ells, els ara acusats, van ser identificats per una agent de paisà com a autors del suposat delicte.

La defensa dels acusats i alguns testimonis, tanmateix, van assegurar ahir davant el jutge que els tres manifestants en qüestió es trobaven a la part davantera del grup i que quan es van creuar els contenidors a Aragó ells ja estaven al carrer Consell de Cent. En qualsevol cas, els advocats lamenten que es demani tants anys de presó per un sol contenidor bolcat a la calçada.

Una altra de les queixes dels lletrats de la defensa s'ha dirigit a la Generalitat, que s'ha personat en el judici sense ser part directament afectada, ja que els contenidors pertanyen al consistori barceloní. Però l'Administració considera legítima la seva presència en el procés per la gran mobilització d'efectius policials que va realitzar el 29-M.

Joan Coscubiela es va dirigir als Mossos durant les retencions

L'exsecretari general de CCOO a Catalunya i actual diputat d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha declarat també aquest dimecres davant el magistrat, en qualitat de testimoni, per trobar-se prop del que ha passat. Coscubiela, després de certa resistència per part de la Generalitat, va poder aportar una fotografia que va penjar al seu compte de Twitter de la zona on es van bolcar els contenidors, just abans que els manifestants ho fessin.

El dirigent polític va abordar després als Mossos d'Esquadra quan va veure que retenien a sis persones després de la comissió del suposat delicte. Els va demanar explicacions, i assegura que un d'ells li va respondre que tenien ordres de fer aquell dia “identificacions preventives”. Al final els agents van retenir també a ell la documentació i el van instar a queixar-se davant el Parlament.

Etiquetas
stats