eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Antifrau investigarà el presumpte cas de corrupció i assetjament laboral a la Diputació de Barcelona

CGT de la Diputació de Barcelona i CUP Poble Actiu Diputació porten a Antifrau el presumpte cas de de corrupció a la Diputació de Barcelona que va avançar 'Catalunya Plural'

La Diputació de Barcelona va repartir suposadament entre diferents empreses al voltant d'un milió d'euros de la cooperació al desenvolupament

- PUBLICIDAD -
La Diputación de Barcelona debatirá este jueves una moción de apoyo al 9N

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve

CGT de la Diputació de Barcelona i CUP Poble Actiu Diputació han portat al Tribunal Antifrau de Catalunya el presumpte cas de de corrupció, assetjament laboral i sexual a la Diputació de Barcelona que va avançar Catalunya Plural fa prop d'un any La Diputació de Barcelona hauria repartit entre empreses i fundacions privades catalanes un mínim d'un milió d'euros de les partides destinades a la cooperació al desenvolupament que normalment anaven cap a projectes de cooperació en els països pobres, segons es desprèn de la documentació des de 2012 analitzada per Catalunya Plural.

El 2011, després de les passades eleccions municipals, Convergència i Unió (CiU) va conquerir la institució supramunicipal de la província de Barcelona i durant el mandat va modificar substancialment les polítiques de cooperació al desenvolupament. El màxim responsable del repartiment dels fons de Cooperació al desenvolupament de la Diputació de Barcelona era Jordi Castells Masanés, director de Relacions Internacionals. Castells Masanés va aterrar en el lloc de la mà de Jordi Matas, excoordinador general de l'entitat, que va ser destituït el 2012 en transcendir els seus negocis amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM) quan el seu president era l'avui màxim responsable de la Diputació, Salvador Esteve, i Matas era també el seu coordinador general a l'entitat municipalista.

La CUP ha destacat que al llarg d'aquest any des de la secció sindical de la CGT de la Diputació de Barcelona s'ha parlat amb treballadores de l'àrea. A més de rebre el testimoni de diferents anònims. Finalment han tingut accés als expedients de l’àrea esmentada per tal de saber les males praxis i possibles corrupcions i les situacions de riscos laborals per les treballadores que hi ha hagut durant els darrers anys.

Aquest dimarts s'ha presentat l’exposició dels fets així com els expedients corresponents per tal que el Tribunal Antifrau de Catalunya adopti les mesures necessàries per corregir les possibles irregularitats administratives produïdes. Al mateix temps, que en cas d'apreciar indicis d'il·lícit penal, posi tota la informació disponible i resultat de les actuacions a disposició del Ministeri Fiscal.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha