Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La comunitat islàmica de Catalunya convoca una manifestació de rebuig als atemptats de París

Manifestació de la comunitat paquistanesa aquest dissabte contra els atemptats de París

elDiario.es Catalunya

Les comunitats musulmanes de Catalunya convoquen aquest dilluns a les 18h a la plaça Sant Jaume de Barcelona una manifestació de rebuig als atemptats terroristes de París. Entitats com la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el Consell Islàmic de Catalunya o el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) –que agrupa les principals comunitats religioses de Catalunya– convoquen “per reafir­mar el seu com­pro­mís amb la cul­tura de la Pau, per a una soci­etat justa, tolerant, cohe­sion­ada i convivial”.

Mohamed el Ghaidouni, president de la UCIDCAT, assegurava aquest matí a TV3 que “la comunitat islàmica ho està passant malament perquè són atemptats que duen a terme actes de terror, de sang freda, actes que per a nosaltres de cap manera poden ser justificats per la religió”. “Tot això ho fan justificat per la nostra religió i no podem estar davant d'aquest fet sense expressar el nostre rebuig a tot el que passa, sabent que cap religió pot ser motor de violència, motor de terror”, afegeix Ghaidouni.

El representant de la unió de comunitats assegura que saben perquè els terroristes utilitzen la religió per justificar les seves accions: “Utilitzar la religió és utilitzar una eina molt potent, perquè així estan tocant l'ànima i la intel·ligència dels nostres fills i filles”.

El passat dissabte ja es va mobilitzar la comunitat paquistanesa, convocada pel Centre Islàmic Camí de la Pau, al cor del barri del Raval amb cartells que deien “sóc musulmà i condemno enèrgicament els atacs terroristes de París”.

El Grup de Treball Estable de Religions assegura en un comunicat que volen “continuar treballant a fi que no es malmeti les relacions socials que gaudim a Catalunya i farem el que sigui necessari”. “Totes les religions, enteses correctament, són i han de ser promotores de convivència”, asseguren.

Etiquetas
stats