eldiario.es

Menú

Els farmacèutics entreguen 400.000 firmes contra els impagaments

El Consell de Col.legis de Farmacèutics de Catalunya ha revelat en una trobada amb la presidenta del Parlament que han hagut de fer front a 10 milions d'euros en total pels interessos de demora

- PUBLICIDAD -
Una pancarta de la manifestación de los farmacéuticos en Barcelona

Los farmacéuticos cifran en 10 millones de euros los intereses de demora.

Les farmàcies catalanes han tornat a escenificar aquest dimecres la seva situació d'asfíxia. Aquesta vegada han optat per lliurar 400.000 firmes a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, mitjançant les quals demanen a la Generalitat que prioritzi el pagament dels medicaments que ja s'han dispensat. L'Administració deu als farmacèutics les partides dels últims tres mesos, en total 301,5 milions, i des del sector xifren en 10 milions d'euros la factura total en concepte d'interessos als quals han hagut de fer front els professionals per culpa dels retards.

"No sabem si això remetrà o anirà a pitjor, i per tant la sensació a les farmàcies és de desesperació i angoixa", ha explicat Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis de Farmacèutics, després de lliurar les signatures. De Dalmases ha demanat prioritat en el pagament dels medicaments ja dispensats, però ha exigit sobretot a la Generalitat més informació sobre quina és la línea que pretén seguir l'Administració.

Actualment, l'Administració catalana deu 301,5 milions a les 3.200 farmàcies catalanes, corresponents als mesos de novembre de l'any passat (94,7 milions) i de desembre (99,4 milions), a més dels 107,4 milions, de la factura de maig, que havien de cobrar el 5 de maig, i previsiblement podran cobrar aquest divendres. Pel que fa als 10 milions d'interessos de demora, De Dalmases ha assegurat que es reclamarà l'import al Servei Català de la Salut.

"No sé quina tecla ens queda per tocar, hem fet consultes a la comissió respecte a la Llei de morositat de les administracions públiques i la directiva europea, i s'han traslladat quatre preguntes a la Comissió Europea a través de partits polítics. Hem fins i tot anat al Ministeri d'Hisenda per traslladar l'angoixa i buscar solucions", ha afegit De Dalmases, preocupat per la falta de solucions.

En acabat de la trobada, tanmateix, el representant dels farmacèutics ha reconegut que la resposta de De Gispert ha estat "molt receptiva, i de molt interès envers la situació" de les farmàcies, i també s'ha compromès a traslladar el problema i buscar concrecions.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha