eldiario.es

Menú

Chupa Chups presenta un ERO per fer fora 58 treballadors

 Unes 20 baixes correspondrien a la planta catalana de la marca, situada a Sant Esteve Sesrovires

La marca va tenir una gran popularitat el segle passat amb fàbriques a diverses parts del món

Amb els guanys assolits la família Bernat va comprar la Casa Batlló del Passeig de Gràcia

- PUBLICIDAD -
Fàbrica de Chupa Chups a Sant Esteve Sesrovires

Fàbrica de Chupa Chups a Sant Esteve Sesrovires

Chupa Chups, l'empresa creada a Catalunya per l'industrial Josep Bernat, i ara propietat de la multinacional italiana Perfetti Van Melle, ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que pot suposar 58 acomiadaments, dels quals 20 corresponents a la planta catalana, situada a Sant Esteve Sesrovires. En total les baixes serien el 15% de la plantilla.

Chupa Chups comercialitza actualment els caramels Mentos, Happy dents o Smint, a més dels producte que la va fer famosa, consistent en un caramel amb un pal, cosa que impedia que els que el consumien l'haguessin d'agafar amb les mans. L'empresa ha inclòs la mesura de reducció d'ocupació en un pla denominat de Millora, que va ser comunicat als treballadors dimecres passat. E ls 57 acomiadaments, 20 llocs de treball de mà d’obra indirecta afectarien al centre de Sant Esteve Sesrovires, i 37, a la força de vendes que l’empresa té distribuïda pel conjunt de l’Estat.

Oposició frontal

Comissions Obreres ha manifestat la seva oposició frontal al pla de l'empresa. Fonts laborals asseguren que la iniciativa no té sentit perquè la societat té beneficis actualment i manté una forta activitat de producció i exportació, cosa que suposa incrementar vendes i facturació.

En el procés de negociació, sigui quin sigui el resultat final, el sindicat manifesta la seva intenció de demanar un pla social que minimitzi els efectes de la retallada de personal, si és que finalment es decideix.

Enric Bernat, nét del fundador, va crear el 1958 el primer caramel rodó amb bastonet, de la marca Chupa Chups, que va fabricar Granja Asturias SA, l'empresa fundada per Josep Bernat. Va néixer amb set gustos diferents identificats amb vistosos embolcalls i, per a diferenciar-se dels competidors, fou comercialitzat a una pesseta la unitat. El bastonet de fusta es va substituir per un de plàstic. El 1997 s'havien venut 40.000 milions de "chupa chups" al món.

Fins que l'empresa va caure en pèrdues, l'any 2006, quan els hereus de Bernat van arribar a un acord amb Perfetti Van Melle, la firma va ser una de les que més èxit va tenir en els mercats internacionals. De fet, Bernat va intentar comprar l'asseguradora Iberia de Seguros, que havia de servir, si s'hagués aconseguit tirar endavant, per crear un banc català. No obstant això, sí que va comprar la Casa Batlló.

Actualment, els Chupa Chups són els segons caramels més venuts del món i té fàbriques a França, Rússia, Xina, Mèxic, Vietnam i a l'Índia.

L'anunciada retallada de personal de Chupa Chups es produeix després que es conegués la crisi que afecta a una de les marques competidores, precisament fabricant de caramels amb pal, la firma Fiesta que comercialitzava els caramels Kojak.

 

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha