Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Comissions Obreres denuncia persecució sindical a Padesa d'Amposta

Delegats de CCOO reparteixen fulls volants a la porta de l'escorxador de Padesa a Amposta

Tomeu Ferrer

Barcelona —

El sindicat Comissions Obreres ha denunciat l'acomiadament de dos delegats seus a l'empresa Padesa d'Amposta. La comunicació els hi va ser feta el 2 d'octubre, pocs dies abans de l'inici de la nova campanya d'eleccions sindicals. Els representats dels treballadors acomiadats són Irene Matamoros i Pascual Murillo, presidenta del comitè d'empresa i delegat, respectivament.

En la comunicació que justifica la mesura es fa referència al major ús d'hores sindicals exercit per aquests treballadors respecte a les consumides per altres forces sindicals.

Des de Comissions Obreres es veu la decisió de l'empresa com a desmesurada i injustificada. Pensen, , que té com a objectiu dificultar la presentació d'una candidatura d'aquest grup per a les properes eleccions sindicals. No obstant això asseguren que hi haurà llista de comissions.

Pedro Carmona, secretari d'acció sindical i salut laboral de la federació agroalimentària de CCOO a Tarragona vincula els acomiadaments amb una maniobra. “Jo crec que saben que la seva iniciativa legalment no té res a fer, però esperen que mentre surt el judici i es coneix el resultat aquestes dues persones no es podran presentar i que no hi haurà candidatura, després, si hi ha readmissió, haurien de tornar com a treballadors i no com a representants sindicals”, explica.

Padesa té, segons el sindicat poc més de 300 treballadors que es dediquen al sacrific d'aus a les plantes d'Amposta i Roquetes, els màxims accionistes són dues persones grans que sempre han dut l'empresa d'una manera molt personalista i, segons el sindicat no accepten de bon grat l'existència d'organitzacions crítiques.

Motius de l'empresa

Pel que fa a la causa de l'acomiadament, els representants de CCOO asseguren que és cert que han usat més hores que altres sindicats, però que això, és fruit de l'activitat desenvolupada “i mai hem sobrepassat les hores que marca la llei” diu Carmona.

A Padesa a Amposta el comitè d'empresa el composen 13 delegats i delegades, dels quals 7 són de Comissions Obreres i 6 d'UGT.

El mateix Carmona explica: “A Roquetes on l'empresa hi té una altra planta ens va passar una cosa molt grossa, vam aconseguir fer una candidatura amb 13 companys i a causa de les pressions al poc temps es van esborrar tots”. En una altra ocasió “l'empresa va forçar un referèndum de revocació, que no va aconseguir el seu objectiu”.

Com a primera actuació, delegats i càrrecs de CCOO s'han concentrat a les portes de les instal·lacions d'Amposta per repartir fulls volants durant els canvis de torn. També han obert una petició de firmes contra la mesura a Internet

La llei protegeix els delegats sindicals en l'exercici de les seves funcions, però les reformes laborals aprovades pel PSOE, primer, i per PP i CiU després, han fet molt fàcil acomiadar treballadors amb les més variades causes. Carmona explica un cas, de qui no facilita el nom, d'un delegat d'una empresa del metall al que la companyia hauria intentat acomiadar i com no ho ha aconseguit, “ha acomiadat els seus companys més propers i familiars seus que treballaven a la mateixa empresa per forçar-lo a marxar, aquest delegat té ara una depressió” diu el responsable de CCOO.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats