Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Mesa del Parlament ajorna la tramitació de la llei del Referèndum per impedir la intervenció del TC

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Arturo Puente

La proposició de llei del Referèndum, amb què el Govern català i la majoria parlamentària volen emparar la votació sobre la independència anunciada per a l'1 d'octubre, no ha iniciat aquest dimecres la seva tramitació. Així ho ha decidit la Mesa del Parlament que, evitant que la llei comenci el seu periple parlamentari, impedeix de moment el recurs del Govern espanyol i per tant la intervenció del Tribunal Constitucional.

Aquest dimecres s'ha celebrat la primera reunió del curs de la Mesa de la Cambra catalana. Era aquesta la trobada que durant diverses setmanes l'independentisme va assenyalar com el dia assenyalat per al començament del tràmit de la llei del referèndum, a 46 dies de l'1 d'octubre. No obstant això, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no va incloure la qüestió en l'ordre del dia de la reunió de la Mesa, de manera que el text legal, presentat al juliol passat, s'ha quedat, de moment, al calaix.

El Govern de Mariano Rajoy ha anunciat en repetides ocasions que portarà la llei davant l'Alt Tribunal quan tingui possibilitat, és a dir, quant sigui admesa a tràmit. D'haver iniciat la Mesa del Parlament aquest dimecres, el Consell de Ministres podria haver interposat el recurs contra la llei avui mateix, ja que es reuneix de forma extraordinària per la vaga de seguretat a l'aeroport del Prat. La majoria independentista de la Cambra ho ha evitat.

Amb aquesta maniobra l'independentisme no només guanya temps, evitant la suspensió del Constitucional abans de la fi del període estival, sinó que a més acosta el xoc institucional per la Diada de l'11 de setembre, moment en què començarà una cursa de 20 dies fins la data del referèndum, durant la qual el Govern preveu una intensa mobilització social.

Etiquetas
stats