eldiario.es

Menú

La jutge insisteix en la responsabilitat dels Mossos en la mort del cas Raval

La magistrada rebutja els recursos presentats pels advocats de cinc dels 10 agents imputats i confirma que el cas s'haurà de jutjar amb un jurat popular.

- PUBLICIDAD -
Imputada la mosso que requirió a los vecinos si grabaron la reducción del empresario del Raval

Los Mossos imputados por la muerte de Juan Andrés Benítez

La jutge que investiga la mort de Juan Andrés Benítez el passat 6 d'octubre després de ser colpejat per diversos Mossos d'Esquadra ha rebutjat tots els recursos presentats per la defensa. Els advocats de cinc dels 10 agents imputats consideraven que s'havia arxivar la causa ja que, en la seva opinió, els seus representats van aplicar els protocols de la manera en què "se'ls ha ensenyat i com és norma en totes les policies del món".

A més, la magistrada confirma implícitament que creu en la responsabilitat dels agents en la mort de l'empresari. La jutge reconeix l'"ambigüitat" de l'informe forense, que apuntava a diverses causes de la mort de Benítez: a més dels cops, el consum de cocaïna i una malaltia cardiovascular prèvia, i que no es pronunciava sobre la causa principal.

No obstant això, creu que aquesta ambigüitat no elimina la responsabilitat dels Mossos. En aquest sentit, la jutge formula la següent pregunta: "estaria avui encara viu el Sr Benítez havent consumit la cocaïna que va consumir, havent ingerit el fàrmac ( ... ) que va ingerir, i afectant-li la patologia que l'afectava ( ... ) en el cas que no haguessin intervingut sobre el seu cos els agents actuants?", a la qual simplement contesta: "Obviarem la resposta".

Els vuit agents imputats des del principi de la investigació van ser suspesos el passat 4 de novembre pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, però van ser reintegrats un mes després. El Departament d'Interior va justificar aquesta mesura per les declaracions dels agents, l'informe forense i la correcció de l'informe de la Policia Nacional (en el qual apareixia, en una primera versió, un error de transcricpció).

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha