Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La jutge insisteix en la responsabilitat dels Mossos en la mort del cas Raval

Los Mossos imputados por la muerte de Juan Andrés Benítez

Benoît Cros

La jutge que investiga la mort de Juan Andrés Benítez el passat 6 d'octubre després de ser colpejat per diversos Mossos d'Esquadra ha rebutjat tots els recursos presentats per la defensa. Els advocats de cinc dels 10 agents imputats consideraven que s'havia arxivar la causa ja que, en la seva opinió, els seus representats van aplicar els protocols de la manera en què “se'ls ha ensenyat i com és norma en totes les policies del món”.

A més, la magistrada confirma implícitament que creu en la responsabilitat dels agents en la mort de l'empresari. La jutge reconeix l'“ambigüitat” de l'informe forense, que apuntava a diverses causes de la mort de Benítez: a més dels cops, el consum de cocaïna i una malaltia cardiovascular prèvia, i que no es pronunciava sobre la causa principal.

No obstant això, creu que aquesta ambigüitat no elimina la responsabilitat dels Mossos. En aquest sentit, la jutge formula la següent pregunta: “estaria avui encara viu el Sr Benítez havent consumit la cocaïna que va consumir, havent ingerit el fàrmac ( ... ) que va ingerir, i afectant-li la patologia que l'afectava ( ... ) en el cas que no haguessin intervingut sobre el seu cos els agents actuants?”, a la qual simplement contesta: “Obviarem la resposta”.

Els vuit agents imputats des del principi de la investigació van ser suspesos el passat 4 de novembre pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, però van ser reintegrats un mes després. El Departament d'Interior va justificar aquesta mesura per les declaracions dels agents, l'informe forense i la correcció de l'informe de la Policia Nacional (en el qual apareixia, en una primera versió, un error de transcricpció).

Etiquetas
stats