eldiario.es

Menú

Desallotgen l'edifici ocupat després de la manifestació del 15-M a Barcelona

La Guàrdia Urbana ha buidat aquest matí el bloc que alguns activistes van ocupar diumenge passat

- PUBLICIDAD -
Edificio ocupado en Barcelona situado en la calle Sant Pere / Fotografía: João França

Imatge de l'ocupació de l'edifici, al carrer Sant Pere Més Baix, el passat diumenge / Fotografía: João França

La policia ha desallotjat aquest dimarts al matí l'edifici ocupat a Barcelona arran del segon aniversari del 15-M, un bloc d'habitatges de propietat municipal que va obrir les portes després de la manifestació de diumenge passat però que, segons els activistes, ja portava diversos dies ocupat. El desallotjament ha començat a les 6.30 h, a càrrec de la Guàrdia Urbana, i s'ha desenvolupat sense incidents i sense cap arrest, segons informa Europa Press.

Situat al carrer Sant Pere Més Baix, al districte de Ciutat Vella, el que es va batejar com a CSOA Barricades pretenia ser una "alternativa real al capitalisme", tal com van expressar el diumenge els que el van ocupar. "Expropiem el que per lògica ens pertany a tots", van proclamar. L'edifici pretenia acollir, entre altres coses, un centre d'atenció primària autogestionat.

El bloc, amb un total de 12 habitatges, no era nou, sinó que ja havia tingut inquilins anteriorment. Segons informa Europa Press, però, en el seu dia va caldre reallotjar-los en altres pisos per l'estat de deteriorament de l'edifici, amb mancances de cèdula d'habitabilitat o aigua corrent. Ara estaria pendent de rehabilitació.

L'edifici és propietat de la societat Foment de Ciutat Vella, que té participació majoritària del consistori, i el 2009 ja va rebre una primera inversió de 192.000 euros procedents dels fons estatals d'inversió local que es van destinar a arreglar la façana. L'Ajuntament assegura que tenia com a objectiu destinar l'immoble a pisos socials, encara que ja portava ja anys buit.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha