Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El PP presenta un recurs per prohibir la retransmissió de la manifestació de la Diada

El PPC llama a "plantar cara" a los que quieren "romper la convivencia"

elDiario.es Catalunya / EFE

El PP català presentarà aquest dilluns un recurs davant la Junta Electoral perquè prohibeixi la retransmissió per TV3 de la manifestació independentista de la Diada davant l'“evidència” que la cadena ha rebut “instruccions” de l'ANC, la qual cosa reflecteix la “barra” d'Artur Mas i Oriol Junqueras en favor de la seva candidatura. Així ho ha anunciat el candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, durant la presentació del cartell electoral del seu partit per les catalanes del 27 de setembre.

El candidat del PP ha fet així esment a un document que publica avui “El Confidencial”, segons el qual, l'ANC fixaria les condicions en les quals TV3 haurà d'oferir el senyal que captin les càmeres i realitzadors dels quals disposarà al llarg del recorregut de la manifestació, que transitarà per l'Avinguda Meridiana de Barcelona. Segons aquest mateix document, l'ANC tindrà senyal propi i l'emetrà en temps real per la televisió autonòmica.

Albiol, que ha qualificat aquest fet d'una “gran gravetat” i un “escàndol” propi de la “televisió oficial de Veneçuela”, ha denunciat la “poca vergonya política” de Mas i dels seus socis de candidatura a l'hora d'utilitzar recursos públics “sense complexos ni sense manies” a favor de la seva candidatura, Junts pel Sí: “No ho consentirem”, ha advertit.

El candidat a les catalanes, qui ha precisat que un esdeveniment com la manifestació de la Diada ha de rebre cobertura en mitjans públics i privats, considera, malgrat això, del “tot inadmissible” que una entitat social com l'ANC doni instruccions a TV3 sobri a quines “persones ha d'entrevistar, quant han de durar les entrevistes, on han de col·locar-se les càmeres...”.

Albiol ha explicat que, en principi, el recurs davant la Junta Electoral afecta a TV3 i no a altres mitjans públics, i ha agregat que com que la manifestació independentista de la Diada és un “acte polític de campanya” ha d'informar-se d'aquesta dins els blocs electorals.

El presidenciable ha assenyalat, a més, que aquesta utilització de TV3 suposa una “ofensa inadmissible” per als treballadors de la cadena pública catalana.

Etiquetas
stats