Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Parlon (PSC) demana als barons del PSOE “que facin pinya” amb Pedro Sánchez

Parlon i Iceta, abraçats a Pedro Sánhez a la festa de la rosa

EUROPA PRESS

Barcelona —

“Els demano que li donin suport en la tasca que vol emprendre representant-nos a tots, perquè no volem un govern del PP, que representa la corrupció”, ha destacat en la seva intervenció a la Festa de la Rosa a la Pineda de Gavà, amb la qual el PSC dóna la benvinguda cada any al curs polític i a la qual han assistit prop de 15.000 persones, segons els organitzadors. Aquest és el primer acte que Parlon ha compartit amb el primer secretari, Miquel Iceta, des que tots dos van anunciar la seva intenció de concórrer a les primàries.

La també alcaldessa de Santa Coloma ha agraït la tasca d'Iceta al capdavant del partit i la tasca de Pedro Sánchez --present en l'acte--, augurant que serà “el pròxim president d'Espanya”.

“Si el socialisme no tira del carro a Espanya, a Catalunya no li va bé” perquè el PP prefereix l'enfrontament i el silenci, ha criticat, i ha dit que amb un Executiu socialista es podrà recuperar el diàleg i emprendre una reforma constitucional en clau federal que permeti refer ponts entre l'Estat i la Generalitat i millorant l'Estat del benestar.

Per aconseguir aquest objectiu, Parlon ha interpel·lat directament al líder de Podem, Pablo Iglesias, i al de Ciutadans, Albert Rivera, perquè facin possible un pacte d'investidura que permeti el nomenament com a president de Pedro Sánchez i materialitzi el canvi.

En un discurs ple de reivindicacions socials, també s'ha referit a les primàries del PSC i s'ha compromès a treballar seguint el consell d'un històric militant: “Poc despatx i molt de carrer, i també menys platós”.

Iceta anima a formar govern alternatiu

Per la seva banda, Miquel Iceta, primer secretari del PSC,ha animat al primer secretari del PSOE, Pedro Sánchez, a intentar forjar un govern alternatiu ja no fer cas de les veus internes que l'animen a anar a l'oposició: “Sigues ferm, aguanta les pressions i deslliura'ns de Rajoy i del PP ”, ha dit.

Iceta ha fet un discurs destinat a apujar els ànims de la militància. Ha parlat del curs polític que comença a Catalunya i s'ha mostrat convençut que els socialistes acabaran convencent als independentistes de la seva alternativa. En aquest sentit s'ha refermat en la seva tesi segons la qual no hi ha a Catalunya majoria a favor de la constitució d'un Estat propi.

Etiquetas
stats