eldiario.es

9

Claudio Milano

Profesor de Ostelea School of Tourism and Hospitality y miembro de Turismografias.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 1

La inauguració de la "Casa del Sol" a Gràcia com a exemple de deslocalització turística

Era de preveure. El dia de la inauguració del discutit nou hotel de la plaça del Sol, a Gràcia, aquest va aparèixer amb pintades del tipus "Tourist go home", "La gentrificació mata a els barris", "Gràcia no està en venda" o "L'oficina d'habitatge resisteix".

La Vila de Gràcia no és un barri qualsevol i ho que ha passat a la plaça del Sol exemplifica molt bé les dinàmiques que està vivint aquesta part de la ciutat de Barcelona. Segur que els inversors suïssos que han posat en marxa aquest hotel desconeixien l'historial del barri, de la plaça i del cantó amb el carrer Maspons. En un parell d'anys, l'immoble ha passat de ser una botiga de queviures clàssic, "L'alimentació del Sol", a albergar l'emblemàtica i popular "Oficina d'Habitatge de Gràcia", fins finalment arribar a convertir-se en un hotel de tres estrelles amb piscina. Alguna cosa fa a especulació.

Seguir leyendo »

La inauguración de la “Casa del Sol” en Gràcia como ejemplo de deslocalización turística

Era de prever. El día de la inauguración del discutido nuevo hotel de la Plaza del Sol, en Gràcia, éste amanece con pintadas del tipo “Tourist go home”, “La gentrificación mata els barris”, “Gràcia no esté en venta” o “L’oficina d’habitatge resisteix”.

La Vila de Gràcia no es un barrio cualquiera y lo ocurrido en la Plaza del Sol ejemplifica muy bien las dinámicas que está viviendo esta parte de la ciudad de Barcelona. Seguro que los inversionistas suizos que han puesto en marcha este hotel desconocían el historial del barrio, de la plaza y de la esquina con la calle Maspons. En un par de años, el inmueble ha pasado de ser un colmado clásico, “La alimentación del Sol”, a albergar la emblemática y popular “Oficina d’Habitatge de Gràcia”, hasta finalmente llegar a convertirse en un hotel de tres estrellas con piscina. Algo huele a especulación.

Seguir leyendo »