eldiario.es

9

Paqui Perona Cortés

Mediadora i coordinadora dels projectes d'intervenció social per a l'empoderament de les dones gitanes de la Fundació Surt al barri de La Mina, des de fa més de 15 anys. També és la presidenta de l'associació de dones gitanes Veus Gitanes, una organització dedicada a treballar per l'empoderament de les dones gitanes i el reconeixement de la cultura gitana

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 32

Dia del poble gitano: opre Rromnia thaj o gao Rrom!

La intervenció antigitanista de l'europarlamentària de la Lliga Nord Mara Bizzotto, fa uns dies al Parlament europeu, evidenciava, una vegada més, l'escassa visibilitat i la particular elevada tolerància social amb què es rep el racisme cap al poble gitano.

Les declaracions de l'europarlamentària ultradretana, en què va menysprear el sentit d'un Dia Internacional dedicat a recordar el genocidi i persecucions contra el poble gitano i en què va reclamar commemorar un dia per a les suposades “víctimes dels problemes causats pels gitanos” ─”víctimes” del fet que es dediquin recursos públics a superar la discriminació i millorar la qualitat de vida de les comunitats gitanes que “no volen integrar-se”─, han quedat impunes i en un segon pla mediàtic. L'atac racista amb prou feines ha estat condemnat. Difícilment, hauria passat tan desapercebut si s'hagués dirigit a una altra minoria.

Seguir leyendo »

Día del pueblo gitano: ¡Opre Rromnia thaj o gao Rrom!

La intervención antigitanista de la europarlamentaria de la Liga Norte Mara Bizzotto, hace unos días en el Parlamento europeo, evidenciaba, una vez más, la escasa visibilidad y la particular elevada tolerancia social con las que se recibe el racismo hacia el pueblo gitano.

Las declaraciones de la europarlamentaria ultraderechista, en las que menospreció el sentido de un Día Internacional dedicado a recordar el genocidio y persecuciones contra el pueblo gitano y en las que reclamó conmemorar un día para las supuestas “víctimas de los problemas causados por los gitanos” ─“víctimas” del hecho que se dediquen recursos públicos a superar la discriminación y mejorar la calidad de vida de las comunidades gitanas que “no quieren integrarse”─, han quedado impunes y en un segundo plano mediático. El ataque racista apenas ha sido condenado. Difícilmente, hubiera pasado tan desapercibido si se hubiera dirigido a otra minoría.

Seguir leyendo »