Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Corominas i Rull es postulen davant la sortida de Pujol i la renovació de la direcció de CDC

Lluís Corominas i Josep Rull, secretaris generals en funcions de CDC.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Quan Oriol Pujol Ferrusola va rebre la notícia de la seva imputació, el 19 de març del 2013, es va apartar provisionalment de la secretaria general de Convergència i del càrrec de portaveu del partit al Parlament. Les seves funcions a CDC les van assumir llavors Josep Rull i Lluís Corominas -secretari d'organització i vicesecretari, respectivament-, i són aquests dos noms els que s'han postulat en primera instància per substituir el fill de Jordi Pujol, ara que ha deixat definitivament el càrrec a la formació i l'acta de diputat, a quatre mesos de la consulta.

“Ens hem posat a disposició del partit i del president per si cal exercir aquesta funció”, ha assegurat a TV3 Corominas, amb unes paraules molt similars a les emprades per Rull a l'emissora Rac1. Cap dels dos no descarta, tanmateix, que desaparegui de moment la figura del secretari general després de la renovació de la direcció que es preveu per al proper Consell Nacional, el 6 de setembre, i que ha de deixar fixada la cúpula de CDC fins al proper Congrés Ordinari del partit entrat el 2016.

Corominas ha afirmat que “cal reassignar funcions de la direcció, incorporar noves persones, no només una, i no es pot focalitzar en si un o altre seran secretari general”. Fins a finals de juliol no es coneixerà la proposta de la direcció del partit, negociada pel mateix president Artur Mas, segons ha explicat Corominas, amb l'objectiu que el quadre sortint sigui “estable, clar i durador”.

“La proposta va més enllà d'una única persona, és plantejar una nova estructura dins dels límits dels estatuts del partit”, ha reiterat Josep Rull, que tot i així s'ha ofert per al càrrec. Fins llavors, ell i Corominas seguiran assumint les funcions de la secretaria general, tal com vénen fent des de la imputació de Pujol.

El Parlament accepta la renúncia de Pujol

Oriol Pujol és ja des d'aquest dimarts exdiputat de CiU al Parlament, després que la Mesa de la Cambra catalana hagi acceptat la seva renúncia a l'escó, que va fer pública aquest dilluns. En un comunicat, la Cambra ha precisat que Pujol va presentar la seva renúncia a l'acta dilluns a la tarda, i la Mesa l'ha acceptat en la reunió ordinària d'aquest dimarts. Pujol ha estat diputat en les últimes quatre legislatures arribant a liderar el grup de CiU a la Cambra-en l'actual i la passada-, una atribució que va deixar arran de la seva imputació en el cas de les ITV.

El ja exdiputat, que també va ser en el seu moment portaveu del grup, en l'actual legislatura ha estat membre de les comissions d'Afers Institucionals, de Territori i Sostenibilitat i d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació. L'escó que deixa lliure l'ocuparà Assumpció Laïlla, un cop aquesta hagi presentat al registre de la Cambra la credencial expedida per la Junta Electoral Central, l'escrit de jurament o promesa de respectar la Constitució i l'Estatut, i les declaracions de béns i activitats.

Etiquetas
stats