Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els comerços emblemàtics de Barcelona insisteixen en la importància de preservar la seva activitat comercial

Pastisseria La Colmena, de Barcelona. /EDU BAYER

Rut Vilar

Barcelona —

L’Ajuntament de Barcelona establirà una moratòria d’un any sobre les llicències d’obres i de canvi d’activitat que afectin els comerços emblemàtics de la ciutat. Així intenta el consistori evitar més tancaments en els pròxims mesos d’aquests tipus de botigues, que sumen a la pressió de la crisi, la de l’actualització dels lloguers de renda antiga a partir del 31 de desembre d’aquest any.

Es tracta, diuen, de guanyar temps per “catalogar” quins d’aquests comerços poden adherir-se a la protecció administrativa. “Volem fer un cens dels establiments a preservar i posar-ho tot en ordre per a la protecció de façanes, interiors i una protecció addicional cap a l’activitat professional que s’hi desenvolupa”, ha declarat Raimond Blasi, regidor de comerç de l’Ajuntament, a TV3.

Aquest últim punt és el que més preocupa als comerciants, que fa gairebé un any, a través de l’Assocació de comerços emblemàtics, van presentar un informe detallat a l’Ajuntament amb propostes, tant pel que fa a l’elecció de comerços que s’haurien d’incloure en el catàleg de botigues històriques i emblemàtiques de la ciutat, com pel fa a com s’haurien de protegir.

En quant a la selecció, els comerciants recorden que després de la publicació del recull ‘Guapos per sempre’, ja es va actualitzar la llista, distingint 108 establiments emblemàtics i 164 de destacats.

L’associació també subratlla que s’hauria de garantir la continuïtat d’aquestes botigues no només al centre, sinó també a tots els barris de la ciutat. I, sobre tot, insisteix en què la normativa hauria de vetllar “perquè es conservi l’activitat comercial que ara s’hi desenvolupa”.

El text, presentat a l’Ajuntament el juny passat, adverteix que la desaparició del petit comerç tradicional ha coincidit amb la degradació d’alguns barris de Barcelona.

Etiquetas
stats