La portada de mañana
Acceder
Un tercio de las oficinas de la Seguridad Social, en riesgo de cierre
La promesa del final de las mascarillas anticipa otra guerra política
Opinión - Apoteosis cuñada, por Antón Losada

Els iaioflautes ocupen el departament de Salut

Algunos de los 'Iaioflautas' frente a la sede del Departamento. (cc Joao França)

Més de mig centenar de Iaioflautes han ocupat aquest matí el Departament de Salut de la Generalitat per sumar-se a les protestes per la sanitat pública arreu de Catalunya i reivindicar que la salut no és un negoci. El manifest de l'acció assegura que des del Govern "diuen que les retallades ens les imposa l’Estat Espanyol a qui l’imposa la Troika (FMI, BCE, Comissió Europea), però lluny de plantar-se, s’aprofiten per fer negoci a costa del drets de totes".

Els Iaioflautes exigien parlar amb el Conseller Boi Ruiz per "acomiadar-lo com es mereix de la seva etapa de conseller i dir-li que no oblidem el que ha posat en marxa per molt que s’amagui a l’empresa privada i aconseguim que no formi part del nou Govern".

Responsables del Departament s'han mostrat disposats a reunir-se amb els manifestants i un representant dels treballadors de l'Hospital Clínic. Però la reunió finalment no s'ha celebrat perquè s'han negat a permetre la presència de la premsa. "No han volgut reunir-se davant dels mitjans perquè no tenien arguments, però nosaltres ens neguem a una reunió de camaraderia", ha declarat el iaioflauta Paco González a les portes del departament.

Diversos iaioflautes han pres la paraula per recordar que tots coneixen casos de persones que han estat mesos en llistes d'espera. Un d'ells ha assegurat que "no ens veuen com a persones, sinó com a unitats de producció".

Tampoc han faltat crítiques a "la injustícia que permet que hi hagi un Conseller com Felip Puig mentint descaradamet o que sigui diputat Xavier Crespo, que s'ha emportat milions d'euros de la sanitat pública".

Els iaioflautes han decidir seguir la protesta sumant-se a la tancada a l'Hospital Clínic. Quan els han fet triar entre anar en metro o caminant, han optat massivament per prendre els carrers, on han rebut ànims d'estudiants, conductors i fins i tot un agent de la Guàrdia Urbana.

Etiquetas
Publicado el
12 de diciembre de 2012 - 12:15 h

Descubre nuestras apps

stats