Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Ester Quintana demana nou anys de presó als mossos imputats per buidar-li un ull

Ester Quintana sol·licita nou anys de presó a dos mossos

elDiario.es Catalunya

Ester Quintana demana nou anys de presó pel subinspector i l'escopeter dels Mossos d'Esquadra que aniran a judici acusats d'haver-li buidat un ull per l'impacte d'una bala de goma durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. En l'escrit de conclusions provisionals presentat a l'Audiència de Barcelona, l'acusació particular exercida per Quintana sol·licita al tribunal que es condemni als dos agents a nou anys de presó per cadascun per un delicte de lesions de membre principal.

La petició de Quintana se suma a la que ja va plantejar la Fiscalia, que va sol·licitar una pena de dos anys de presó i quatre d'inhabilitació, en el seu cas per un delicte de lesions per imprudència greu. La inhabilitació plantejada per les advocades de Quintana és també de nou anys.

L'escrit d'acusació de Quintana considera que l'agent va donar l'ordre i l'escopeter va obeir-la “a pesar de saber que era un despropòsit disparar bales de goma contra vianants que es trobaven caminant a una trentena de metres”. A més, les lletrades recalquen que l'ordre de disparar generava “un perill vital real” i assumia la possibilitat de què es causés “un dany molt greu a la integritat física” de les persones que estaven al carrer en aquell moment, tal i com va passar amb Quintana.

Pel que fa a l'escopeter, l'escrit d'acusació recorda que la normativa policial empara els agents subordinats que desobeeixen les ordes dels seus superiors “quan aquestes són antireglamentàries i/o directament delictives”, però que podent negar-se a disparar va fer-ho, contravenint “tota la normativa reguladora”. Disparant la bala de goma, l'agent va generar un “risc vital real”, segons el parer de l'acusació.

El passat mes de setembre l'asseguradora de la Generalitat va indemnitzar Ester Quintana amb 260.931 euros per l'impacte d'una bala de goma que li va fer perdre un ull. Aquesta indemnització no evitarà que els dos agents vagin a judici.

La Fiscalia va sol·licitar que declaressin a la vista oral del judici els metges que van atendre Quintana i una quinzena de Mossos d'Esquadra. L'acusació de Quintana demana, a més, que declari Manel Prat, el director de la policia catalana de l'època, i que ara és el director de màrqueting dels supermercats BonPreu. En concret, sol·licita que sigui citat judicialment a la seu de l'empresa.

Etiquetas
stats