Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La fiscal demana dos anys de presó per als mossos imputats en el cas Ester Quintana

Esther Quintana.

EFE

Barcelona —

La fiscal demana dos anys de presó i quatre d'inhabilitació en l'exercici de la professió per al subinspector i l'agent dels Mossos d'Esquadra imputats per les lesions que va patir Ester Quintana en rebre un cop de pilota en la vaga general del 14-N de 2012, a conseqüència de les quals va perdre un ull.

En les seves conclusions provisionals, la fiscal del cas imputa als dos acusats, ECP i LL.BB, un delicte de lesions per imprudència greu.

Considera la fiscalia que en el moment en què es va produir el tret que va impactar a l'ull d'Ester Quintana, “la situació era de tranquil·litat” a la zona pròxima a passeig de Gràcia on es van produir els fets i que el subinspector, “sense adoptar totes les mesures de precaució necessàries per evitar menyscabar la integritat física aliena, va donar l'ordre verbal a l'escopeter de disparar pilotes de goma”.

Una de les pilotes de goma disparades per l'escopeter “va impactar a l'ull esquerre d'Ester Quintana”, en el moment en què aquesta va girar el cap cap enrere per comprovar si el seu acompanyant la seguia, quan creuava el passeig de Gràcia, a l'alçada de la Gran Via el dia de la vaga general de 2012.

Els dos acusats, considera la fiscal, “van infringir les normes de cura incomplint totalment les normes vigents en aquell moment sobre l'actuació policial durant concentracions i manifestacions contingudes en el Protocol d'actuació policial” en aquest tipus de situacions.

Ho van fer “tot i que no existia cap risc per a la seva persona, per a la resta dels integrants de la unitat, ni per a tercers”, s'afegeix en l'escrit de fiscalia.

A causa del violent impacte de la pilota de goma en el seu ull, Ester Quintana va estar deu dies hospitalitzada i ha necessitat un total de 562 dies per curar les seves ferides.

Actualment, recorda l'escrit de la fiscal, Quintana continua sota control del servei de Cirurgia Maxil·lofacial i Oftalmologia de l'Hospital Vall d'Hebron i està pendent de ser operada de nou.

Per al judici oral, la fiscal ha citat a declarar els doctors de l'Hospital de Sant Pau, que van atendre en un primer moment a Quintana al servei d'urgències, així com als seus metges de l'Hospital de la Vall d'Hebron que fan el seguiment de les seves ferides i també a metges forenses.

També ha sol·licitat que declarin metges de l'Hospital Clínic de Barcelona sobre l'efecte del traumatisme causat per pilotes de goma, i altres en medicina intensiva, a més de les psicòlogues de l'Hospital del Mar, on Quintana segueix tractament.

Ha demanat també que siguin citats judicialment una quinzena de Mossos d'Esquadra, perquè declarin sobre els fets i pèrits especialistes del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil i de la policia autonòmica.

Etiquetas
stats