Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'asseguradora de la Generalitat indemnitza Ester Quintana amb 260.931 euros

Ester Quintana, el 14-N després de rebre l'impacte a l'ull. / EDU BAYER

Caralp Mariné

L'asseguradora de la Generalitat ha indemnitzat Ester Quintana amb 260.931 euros per l'impacte d'una bala de goma que li va fer perdre un ull durant la vaga general de la tardor de 2012. Amb aquest pagament, que compta amb l'acord de Quintana, s'obre la porta a l'assumpció de culpa per part de l'Administració, que de moment queda eximida de la seva responsabilitat civil. 

“Estem molt contentes per aquesta indemnització perquè suposa un reconeixement del que fins ara s’ha vingut negat”, ha declarat Laia Serra, advocada de Quintana, en roda de premsa per informar de les novetats del cas. Ester Quintana, que també ha assistit a la trobada, s’ha mostrat contenta per aquest acord però ha dit que “semblen molts diners però no són tants, perquè cap xifra pot pagar el que els Mossos ens van fer”.

La indemnització no evitarà, però, que el judici segueixi per la via penal, per esclarir les responsabilitats penals dels dos imputats, un agent escopeter i un sotsinspector. Segons la defensa, la vista podria tenir lloc pels volts de l'estiu vinent. “En l’acord amb l’asseguradora em deixat clar que tirarem endavant amb l’acció penal”, ha remarcat Serra, que ha puntualitzat que seguiran com fins ara per la via de l’acusació d’intencionalitat perquè finalment en el judici es puguin depurar les responsabilitats delictives dels agents acusats.

La xifra de 260.931 euros ha estat pactada entre l’asseguradora i Quintana, segons la seva advocada, qui ha dit que es tracta d’una quantitat que serveix per pagar els costos de les lesions, les seqüeles, l’afectació personal, les despeses mèdiques i els costos judicials fins a la primera instància. “És una xifra acordada que tanca la qüestió econòmica del cas”, ha especificat Serra.

Amb aquest gest l’Administració, de la mà de l’asseguradora, admet d’alguna forma el que fins ara venien defensat Quintana i Serra. Segons l’advocada aquest gest podria donar-se ara perquè és un “moviment estratègic interessant”, ja que el jutge abordaria la vista sabent que ella ja ha estat indemnitzada.

Tot i el gest Serra ha remarcat que la Generalitat i els representants dels Mossos d’Esquadra segueixen sense fer cap mena de moviment, i per tant l’advocada ha remarcat que es tracta d’un acord que s’ha fet directament amb l’asseguradora i que elles no han tingut contacte directe amb el Govern en cap moment.

Laia Serra ha volgut emfatitzar que “l’estratègia de la Generalitat ha estat nefasta i absurda negant uns fets amb evidències tan flagrants”.

Etiquetas
stats