Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Guàrdia Civil registra la seu de Convergència

Registran la sede de la fundación de CDC y cuatro ayuntamientos catalanes

elDiario.es Catalunya

La Guàrdia Civil ha irromput a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya, el nombre 333 del carrer Còrsega, en el marc d'una operació que investiga el suposat cobrament de comissions il·legals del partit de part de l'empresa Teyco, propietat de la família Sumarroca . Els agents han entrat a l'edifici de CDC després de registrar durant tot el matí la seu de la fundació convergent Catdem, així com el domicili de l'extresorer del partit Daniel Osàcar i els ajuntaments de Sant Cugat, Figueres, Lloret de Mar i Sant Celoni.

A petició de la Fiscalia Anticorrupció, el jutjat 1 del Vendrell ha ordenat els registres per aclarir si Teyco va abonar comissions a CDC a canvi d'obres i serveis. Els indicis es deriven d'una investigació a la localitat de Torredembarra (Tarragona), en la qual el jutge va detectar el pagament d'1,4 milions des firmes de la família Sumarroca a l'alcalde del municipi, Daniel Masagué, suposadament a canvi de l'adjudicació de les obres d'un aparcament.

Aquella investigació, a més de suposar la detenció de Masagué i Jordi Sumarroca -conseller delegat de Teyco-, va portar els agents a registrar el passat 23 de juliol la seu de l'empresa, en la qual haurien trobat indicis de pagaments de comissions del 3% en circumstàncies similars als municipis en els quals avui ha irromput la policia.

CDC titlla la investigació d'“espectacle mediàtic”

Des de Convergència han sortit al pas de la denominada operació Petrum II acusant la Fiscalia de “buscar un espectacle mediàtic abans d'unes eleccions transcendents”. Així ho ha afirmat el coordinador general de CDC, Josep Rull: “Sabem des del 9N com actua la Fiscalia”. Rull ha demanat “menys xous i més justícia” i ha negat que el seu partit hagi cobrat comissions il·legals. De la mateixa manera, el conseller de Presidència Francesc Homs ha assegurat que Convergència no té “res a amagar” pel que l'operació tindria com a objectiu “fer mal” al partit.

Aquest no és el primer cas en el qual es veu embolicat Convergència per suposats contractes arreglats amb constructores. En el cas Palau, membres de Convergència estan acusats de rebre més de sis milions d'euros per part de Ferrovial per l'adjudicació de grans projectes com la Línia 9 de metro o la Ciutat de la Justícia. El mateix Daniel Osàcar, el domicili ha estat registrat aquest divendres, haurà d'anar a judici després de considerar el jutge d'instrucció del cas Palau que va participar en el presumpte acord entre CDC i la constructora.

Etiquetas
stats