Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament reprova el nomenament de Sanchis com a director de TV3 i demana reconsiderar-lo

El Parlament reprueba el nombramiento de Sanchis en TV3 y pide reconsiderarlo

EFE

Barcelona —

El Parlament, amb el suport de tota l'oposició i el 'no' de Junts pel Sí (JxSí), ha reprovat aquest dijous el nomenament de Vicent Sanchis com a director de TV3, ha proposat reconsiderar-lo i ha demanat la dimissió de Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

El ple del Parlament català ha votat una moció presentada pel grup de Catalunya Sí Que es Pot i recolzada per Ciutadans, el PSC, el PPC i la CUP -que ha deixat en minoria al Govern-, en la qual es “reprova el nomenament , per part del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ”, de Sanchis com a director de TV3.

A la resta de la moció, es demana la “dimissió” de Llorach i s'insta el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a “reconsiderar el nomenament” de Sanchis i “considerar altres candidatures”.

En representació de JxSí ha intervingut l'exresponsable de Comunicació de Convergència i de la Generalitat Jordi Cuminal, que ha titllat la moció de “gran ingerència política” perquè implica “un veto polític a un periodista”.

“És la cacicada més gran que s'ha fet mai a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals”, ha denunciat Cuminal, que ha apuntat que en les últimes setmanes, després d'haver escoltat crítiques al nomenament de Sanchis des de diversos sectors, fins i tot des d'algunes figures vinculades a ERC, “a algú se li ha anat la mà”.

“A qui se li ha anat la mà és al Govern”, ha replicat el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, que ha protagonitzat un moment de tensió amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Etiquetas
stats