Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

'Catalunya, sí que es pot' es presentarà aquest diumenge a l'espera del 'sí' d'Arcadi Oliveres a encapçalar la llista

Joan Herrera i Dolors Camats (ICV) amb Pablo Iglesias

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

La candidatura 'Catalunya, sí que es pot' es presenta en societat aquest diumenge. La confluència d'esquerres, integrada per ICV, EUiA i Podem -a l'espera que Procés Constituent, el quart actor, doni el seu sí definitiu- donarà a conèixer el seu manifest fundacional en un acte a la fàbrica Fabra i Coats, a Barcelona. 

'Catalunya, sí que es pot' donarà el tret de sortida a la seva candidatura sense tenir encara un cap de llista a falta de dos mesos per les eleccions del 27 de setembre. Després que els candidats dels diferents partits fossin rebutjats per no generar prou consens, el nom que ha sonat amb més força per encapçalar la candidatura és el d'Arcadi Oliveres, l'economista i activista pels drets humans fundador de Procés Constituent. 

Que Oliveres sigui o no el futur número 1 de 'Catalunya sí que es pot', i, per tant, principal rival de la llista unitària independentista, depèn tanmateix de que Procés Constituent dóni el vistiplau definitivament a la seva entrada en aquesta candidatura. La decisió es votarà en una assemblea el proper 25 de juliol, i tot apunta a que el té més pes dins el col·lectiu, encara que són conegudes les reserves d'alguns corrents interns més sobiranistes. 

Amb l'entrada de Procés Constituent, Oliveres es podria plantejar ser, doncs, el cap de llista. Ara bé, en una conversa aquest mateix dijous amb Catalunya Plural, quan les quatre formacions ja havien posat el seu nom sobre la taula, l'economista va assegurar que no era la seva intenció, per qüestions personals i laborals, estar en primera línia de la nova candidatura. Caldrà veure si l'economista es reafirma en la seva posició. 

La constitució d'una república catalana

En la presentació aquest diumenge a la fàbrica Fabra i Coats (11 h), 'Catalunya sí que es pot' donarà a conèixer un manifest l'esborrany del qual va publicar Catalunya Plural dijous passat. En ell, la candidatura aposta per elaborar una constitució que avanci cap a una república catalana, que podria ser independent o federada amb l'Estat espanyol. També aboga per impulsar un pla de rescat que inclogui aturar desnonaments i combatre la pobresa. 

A l'acte d'aquest diumenge hi acudiran els principals líders dels partits que conformen 'Catalunya sí que es pot'. Per ICV hi seran Joan Herrera, Dolors Camats i Joan Coscubiela, per Podemos Albano Dante Fachin i Gemma Ubasart, i per EUiA Joan Josep Nuet. 

Etiquetas
stats