Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Entitats socials preparen una querella contra Jordi Pujol

Jordi Pujol

elDiario.es Catalunya

Mentre la família de Jordi Pujol intenta frenar l'actuació de la justícia en relació als diners que han tingut irregularment a Andorra, aquest dijous entitats socials han anunciat la voluntat de presentar una querella contra l'expresident. La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i l'Observatori DESC pretenen querellar-se contra Jordi Pujol com a acusació popular.

“Lluny de tractar-se d’un assumpte personal, el frau comès pel qui durant 23 anys estigué al capdavant del govern de la Generalitat afecta la societat civil catalana en el seu conjunt”, asseguren en un comunicat.

“Instar la justícia a tibar del fil dels indicis delictius existents fins a aclarir-ne la veracitat, l’abast i totes les implicacions, esbrinar l’origen dels diners i els pactes de silenci que semblarien haver facilitat els fets delictius resulta cabdal, especialment en un moment on Catalunya vol decidir el seu futur”, afegeixen.

Les entitats, que exerceixen d'acusació popular en casos com el Cas Palau o el Cas Bárcenas, consideren que “no seria raonable comptar amb la bona voluntat del mateix Pujol, la compareixença del qual davant del Parlament ni tan sols és segura” i afegeixen que “tampoc es pot esperar gaire d’un govern central que recentment ha amnistiat els grans defraudadors”.

En el marc de la reivindicació del dret a decidir, asseguren que “cap avançada democràtica no serà possible si no es deixa enrere el llast de la corrupció i si no es basteix un règim transparent que atorgui centralitat a l’acompliment dels drets socials i a la participació activa de la població en els afers públics”.

Etiquetas
stats