Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Miquel Iceta descarta facilitar la investidura de Rajoy i creu que el PSOE ha de ser oposició

Miquel Iceta en un acte de campanya

EUROPA PRESS

Barcelona —

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat aquest dilluns que el paper del PSOE al nou Congrés dels Diputats ha de ser el de fer d'oposició, perquè és “el que volen els ciutadans”, i ha descartat votar o abstenir-se en la investidura del president del PP, Mariano Rajoy.

En una entrevista aquest dilluns a TV3, Iceta ha dit que el partit no vol afavorir un govern del PP ni uns nous comicis, tot i que “el mal més gran és la repetició de les eleccions”. “Fem el que fem decebrem a algú, i això en política passa. Però amb unes terceres eleccions decebríem a tothom”, ha plantejat.

“Ara com ara la posició del PSOE és clara, no el votarem ni ens abstindrem”, ha assegurat en referència a una possible investidura de Mariano Rajoy, i ha apuntat que el PP ha de moure fitxa per aconseguir el suport de la resta de partits.

Referèndum a la canadenca

Preguntat per la ponència política del PSC sobre un referèndum a la canadenca a Catalunya si fracassa la reforma constitucional, ha dit que “obre la discussió però no la tanca”, ja que el debat està per fer, ha apuntat.

Ha assegurat que els socialistes segueixen convençuts que la resolució al conflicte territorial passa per la reforma de la Constitució, i sobre el referèndum com a pla b, ha explicat que molts socialistes no veuen les consultes “un instrument màgic de resolució de problemes, sinó que de vegades obren noves incerteses”.

En tot cas, ha assenyalat que els referèndums han de ser pactats: “Si la consulta l'organitzes tu i els resultats només els acceptes tu, no és la solució. La solució no és unilateral”.

Etiquetas
stats