Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
CRÓNICA | El PSOE muta del alivio al desánimo, por Esther Palomera
INVESTIGACIÓN | La Policía espió a dos colectivos sociales madrileños
OPINIÓN | '¿Hasta dónde quiere llegar Sánchez?', por Neus Tomàs

La secretària d'organització del PSC anirà a judici el 13 d'abril per delicte urbanístic

Assumpta Escarp

elDiario.es Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà els propers 13, 14 i 15 abril la diputada del PSC al Parlament i secretària d'organització dels socialistes, Assumpta Escarp, per un delicte urbanístic per autoritzar la construcció del parc de bombers Joan Miró sobre una zona verda quan era regidora a Barcelona.

Escarp, que va ser investigada per un jutjat ordinari de Barcelona, s'asseurà a la banqueta de la sala civil i penal del TSJC, ja que és aforada al sortir escollida diputada del Parlament les passades eleccions catalanes del passat 27 de setembre.

El fiscal demana una multa de 6.000 euros i 8 anys d'inhabilitació per Escarp, que en el moment dels fets era regidora de l'Eixample, per un delicte contra l'ordenació del territori per autoritzar la construcció del parc de bombers de Joan Miró sobre una zona verda, incomplint presumptament la legislació urbanística.

Segons la Fiscalia, Escarp i els tres tècnics municipals acusats van ocultar intencionadament els aspectes legals que impedien l'atorgament de la llicència d'obres majors pel parc de bombers enmig d’un parc urbà. També els acusa de no sotmetre el projecte a la preceptiva informació pública durant 20 dies. El fiscal demana pels tècnics set anys d’inhabilitació i multes de 2.555 euros per a cadascun.

Els fets van tenir lloc l’any 2009, quan els veïns de l'Eixample van denunciar que la construcció d’una caserna provisional de bombers podria suposar un delicte urbanístic i van criticar que s’instal·lés en una zona verda. El 2012 una sentència va donar la raó als veïns, encara que no va acordar l'enderroc immediat de la construcció.

Etiquetas
stats