Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els treballadors de TV3 reivindiquen el paper de la cadena amb una gran festa

Actuació de la Always Drinking Marching Band aquest matí al Moll de la Fusta / João França

João França

Barcelona —

“Volem casar-nos amb TV3”, deien The Mamzelles aquest matí a l'escenari del Moll de la Fusta. Les responsables del famós i polèmic anunci “Envàs on vas” són només una mostra de tots els artistes que s'han solidaritzat amb la festa que han organitzat els treballadors de TV3 per reivindicar la importància de la cadena. Durant la tarda, hi actuaran també els Catarres, Quimi Portet, Mishima, Gossos o Lax'n'Busto, entre altres.

La festa, sota el lema “Jo Estimo TV3”, podria haver estat organitzada per la mateixa cadena. Moltes de les seves estrelles s'han pujat a parlar a l'escenari i s'han projectat imatges de la història del canal entre actuacions i el desplegament de recursos és el propi d'un acte institucional. No obstant, ho han fet els treballadors per reivindicar el paper de TV3 i Catalunya Ràdio davant les amenaces de retallades. “Aquest país el fan TV3 i la immersió lingüística”, assegura l'actor i director Joel Joan.

Com explicava fa uns dies Montserrat Armengou, treballadora de la cadena, a aquest diari, la festa no pretén ser “una protesta per defensar els nostres drets laborals”. “Som conscients que la societat està patint molt i no volem que sembli que a TV3 ens mirem el melic”, afegia, “però si que volem alertar a la societat que el model actual de la televisió pública de Catalunya corre perill”. El tancament d'algunes delegacions territorials, que permetien periodisme de proximitat i connexió amb poca cobertura mediàtica, seria per exemple un dels “pilars” de TV3 que ara estaria hipotecat per les retallades.

En els darrers mesos la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), organisme que engloba Catalunya Ràdio i TVC, ha anunciat una retallada del 17% en el seu pressupost, fet que suposa una reducció de més del 30% dels diners de què disposava fa només 3 anys. Un ajustament que fa crèixer el temor a l'aplicació d'un ERO sobre la plantilla, mesura que estaria sobre la taula de la direcció, segons revelava el diari El País.

L'ambient del matí ha estat festiu, per un públic familiar. A més dels jocs i espectacles que han tingut lloc sobre l'escenari, hi havia atraccions inflables i pintura facial per als més petits. Les paradetes per recollir signatures de suport i vendre material de la campanya han provocat llargues cues. Al migdia, ja s'havien esgotat totes les gorres de “Jo estimo TV3”, així com les samarretes femenines i per a infants.

Altres col.lectius afins a les causes dels treballadors han aprofitat el poder de convocatòria de l'acte per fer-hi acte de presència amb les seves reivindicacions. Així també s'hi ha pogut trobar la recent constituïda coordinadora de Mitjans en Lluita, la Marea Roja en defensa de la cultura o la Plataforma per la Llengua.

Etiquetas
stats