Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Ada Colau serà la imatge de les paperetes de Barcelona en Comú

Així serà la papereta de Barcelona en Comú a les municipals

Andrés Gil

Barcelona Comú portarà la imatge d'Ada Colau a la papereta. “Ha estat una decisió de l'organització”, explica Colau. “És la cara visible d'un equip plural”, relata Barcelona en Comú, “on conflueixen múltiples trajectòries d'activisme social, veïnal, polític i experts, amb un enorme volum de gent compromesa treballant als barris i els eixos de programa per tenir un Ajuntament al servei de la gent de Barcelona. La imatge de l'Ada és un actiu com cal perquè expressa tots aquests valors que conformen Barcelona en Comú”.

Barcelona en Comú és una candidatura de confluència -jurídicament registrada com a coalició electoral- impulsada per moviments socials en la qual participen partits com Podem, ICV, EUiA, Procés Constituent i Equo.

La notorietat de l'activista, àmpliament coneguda per la seva lluita contra els desnonaments, ha portat a l'organització a decidir que la seva imatge a la papereta reforça la identificació de la candidata a l'alcaldia amb el projecte, el nom és menys conegut que ella: Barcelona en Comú neix com a denominació després de la impossibilitat inicial d'usar Guanyem per haver estat registrat per algú aliè al projecte.

Igual que va fer Podem a les europees del 25 de maig de 2014, en un moment en què Pablo Iglesias era més conegut que la marca electoral, Barcelona en Comú ha decidit aprofitar el ressò mediàtic i social de la seva candidata com a imatge a la papereta electoral i evitar la possibilitat de confusió entre els votants que vulguin votar Colau i no coneguin el nom de la candidatura que encapçala.

Etiquetas
stats