Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

CiU i ERC veten que el Govern comparegui per la malnutrició infantil

El Síndic va denunciar en un informe que 50.000 nens i nenes catalans pateixen malnutrició.

Europa Press

Barcelona —

CiU i ERC han rebutjat aquest dimarts que cap conseller comparegui per ara a la Diputació Permanent del Parlament per donar explicacions sobre un informe del Síndic de Greuges presentat aquest agost que alerta que 50.000 nens catalans pateixen actualment problemes nutricionals.

A la reunió dels portaveus de la Diputació Permanent, CiU i ERC han rebutjat les compareixences del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i la d'Ensenyament, Irene Rigau, i la de Benestar Social, Neus Munté, mentre que sí que ha prosperat per unanimitat la compareixença del Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

En el seu document, el Síndic alertava que 50.000 infants pateixen de malnutrició, ja sigui perquè no tenen una dieta equilibrada -molts mengen carn o peix un cop a la setmana- o perquè són privats d'alguns àpats. En la seva presentació, Ribó va denunciar que la causa principal d'aquests problemes nutricionals són la falta d'ingressos familiars, en una Catalunya on es calcula que 230.000 infants viuen en llars amb els pares aturats.

Pel que fa a la desnutrició, el Síndic va descartar que es tractés d'un problema estructural a Catalunya.

La compareixença de Ribó es produirà el dijous 29 d'agost, dia en què també compareixeran per explicar la crisi oberta per la privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) el conseller de Territori, Santi Vila, i Andreu Mas-Colell, que també donarà explicacions aquest mateix dia sobre la pròrroga pressupostària de la Generalitat.

Etiquetas
stats