Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dimiteix Manel Prat, director general dels Mossos d'Esquadra

Manel Prat, director dels Mossos d'Esquadra.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha presentat la seva dimissió aquest vespre. En una compareixença a la Comissaria de Les Corts, durant la qual no ha acceptat preguntes, Prat ha anunciat que renuncia per “motius estrictament personals”. Ha negat que la dimissió respongui a l'evolució del cas Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant la vaga general del novembre del 2012 a causa de l'impacte d'una bala de goma, tal com va constatar recentment el jutge que instrueix el cas.

Prat s'ha referit a la seva promesa de que dimitiria si es demostrava que l'origen de la mutilació de Quintana eren les bales de goma. Ha admès que va dir que “plegaria immediatament” si n'apareixien proves com per exemple “imatges”, però ha assegurat que no es dóna “aquesta situació”. “No plego per aquest motiu”, ha reblat, i ha subratllat una vegada més que durant l'operatiu de la vaga general del novembre del 2012 no es van disparar bales de goma.

ERC, peça clau en la dimissió

Manel Prat ha dimitit la mateixa setmana en què estava previst que es votés al Parlament de Catalunya una moció, a proposta d'ICV-EUiA, que demanava la seva dimissió després de les noves informacions aparegudes sobre el cas Quintana. A diferència d'altres vegades, la votació tenia més números de sortir favorable al cessament, ja que ERC, que fins ara s'havia oposat a demanar la seva dimissió, va retirar el seu suport al director de la policia quan es va conèixer que sí que havia estat una bala de goma la que va ferir Quintana.

Aquest mateix dimarts el portaveu d'ERC, Oriol Amorós, no ha volgut aclarir durant una roda de premsa quin seria el signe del vot del seu partit, però sí que ha afirmat que el Govern havia de ser “conseqüent” amb els compromisos adquirits per Prat. Això mateix va declarar el partit quan es va conèixer l'origen de la ferida de Quintana.

Manel Prat va accedir al càrrec el gener del 2011, amb el retorn de CiU al capdavant de la Generalitat de Catalunya. El seu mandat quedarà marcat probablement pel cas Ester Quintana, però n'hi ha hagut d'altres molt polèmics. Altres casos que han esquitxat la gestió de Prat són la mort sota actuació policial del veí del Raval Juan Andrés Benítez, l'operatiu policial del desallotjament de Plaça Catalunya durant el 15-M o el seguiment d'activistes a través de Cesicat.

Etiquetas
stats