Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos detenen set persones en un operatiu contra la venda ambulant a Barcelona

Punt de venda ambulant a la Barceloneta

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous set persones a Barcelona en un operatiu contra la distribució de material per vendre al top manta. Els agents han irromput prop de les 6 h en un pis del districte de l'Eixample, al carrer Calàbria, que seria “un dels principals magatzems” de distribució d'aquests productes a la capital catalana, segons informen fonts policials.

Els set detinguts, acusats d'un delicte contra la propietat industrial, eren venedors ambulants que vivien al pis escorcollat, segons han informat des del Sindicat de Venedors Ambulants. Entre ells s'hi troba L. T., un dels portaveus del propi sindicat. El col·lectiu nega que allà hi hagués un magatzem, sinó que es tractava de l'habitatge d'aquestes set persones, que com la majoria de venedors ambulants guarden a casa seva el material.

Està previst que els set detinguts passin a disposició judicial en les pròximes hores. Des del Sindicat denuncien una política d'“asfíxia” cap als manters amb l'objectiu de “acovardir-los”, i demanen “aturar aquesta sagnia”. Sense anar més lluny, aquest dijous ha transcendit l'internament d'un manter al CIE de Barcelona després de ser identificat diumenge passat per la Guàrdia Urbana.

Durant l'operatiu, els Mossos asseguren que han confiscat “important material” que després venien els manters, encara que no han detallat la quantitat ni el seu valor. Els agents indiquen a més que el pis no només serviria per a l'emmagatzematge de les mercaderies, sinó també per a la seva “falsificació”. En aquest sentit han trobat “prop d'un miler de distintius de marques internacionals”, suposadament a punt per ser enganxades o estampades en sabatilles i bosses de mà.

Etiquetas
stats