eldiario.es

Menú

La Generalitat assegura que manté el 9-N i presenta una demanda contra el Govern

El portaveu Francesc Homs afirma davant la suspensió del Constitucional que "tot està a punt" per al 9-N, i anuncia una demanda davant el Suprem contra el Govern "per atemptar contra el dret a la participació i a la llibertat d'expressió"

- PUBLICIDAD -
La Generalitat presenta una demanda ante el Constitucional para pedir que no suspenda el 9N

Tot està a punt i es manté el procés participatiu per al 9-N. Fins a quatre vegades ha repetit aquesta consigna el portaveu del Govern, Francesc Homs, per respondre a la suspensió de la consulta per part del Constitucional. Aquesta ha estat l'única explicació en relació al 9-N que ha donat per ara el portaveu, ja que no ha aportat cap altre detall de si hi haurà canvis en el procés a causa de la suspensió. L'únic que ha arribat a afegir Homs, davant les repetides preguntes dels periodistes per conèixer com actuarà la Generalitat, és que els voluntaris -responsables de les taules- no han de patir, "precisament perquè són voluntaris", ha dit.

Homs ha afegit també que la Generalitat ha presentat una demanda davant el Tribunal Suprem contra el Govern espanyol, perquè considera que la seva impugnació del nou 9-N "atempta contra el dret a la participació, a la llibertat d'expressió i a la llibertat ideològica". El Govern ja va deixar clar ahir que considera un "abús de poder" la impugnació de la nova consulta per part de l'Executiu de Mariano Rajoy.

"Ens diuen que prohibim una cosa que no fem", ha lamentat Homs, en considerar que la Generalitat ja va paralitzar la primera proposta de consulta -sobre la base de la llei de consultes- per ordre del Constitucional, però que en aquest cas "es tracta d'una altra cosa". És a dir, un procés participatiu d'acord amb les competències que per a això té la Generalitat i amb la participació de voluntaris, a hores d'ara ja més de 40.000.

D'altra banda, el portaveu ha anunciat que el president Artur Mas ha convocat per a aquesta setmana el Pacte Nacional per al Dret a Decidir, una taula de desenes d'entitats que donen suport a la consulta sobiranista. L'objectiu és "fer pinya per defensar la llibertat d'expressió dels ciutadans", ha expressat Homs.

El TC suspèn el procés

El Constitucional ha suspès avui cautelarment i per unanimitat el procés participatiu convocat per la Generalitat com a alternativa a la consulta sobiranista del 9-N. Aquesta decisió no suposa un pronunciament sobre el fons de l'assumpte, però sí que deixa en suspensió de moment la votació prevista per a aquest diumenge, que organitza la Generalitat amb l'ajuda de desenes de milers de voluntaris, que ocuparan les taules a la pràctica totalitat de municipis catalans.

L'Alt Tribunal suspèn en aquest sentit la sol·licitud de col·laboració als funcionaris i la disposició de locals, d'acord amb la impugnació presentada per l'Executiu central. El Govern de Mariano Rajoy considera que aquest procés participatiu desenvolupa la convocatòria original, signada per decret per Artur Mas el passat 27 de setembre.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha