Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La fusión de BBVA y Sabadell acentúa la falta de competencia bancaria
Culto al líder, presiones y control en el taller de guión de Ramón Paso
OPINIÓN | 'A paladas', por Antón Losada

CiU i PSC vetaran el síndic de Comptes responsable de 'l’informe Crespo'

Benoît Cros

CiU i PSC tornen a fer pinya per vetar una veu incòmoda en la sanitat pública catalana. Els dos partits han decidit conjuntament rebutjar la candidatura de l’ecosocialista Agustí Colom a la Sindicatura de Comptes. Colom va ser l’autor de l’anomenat informe Crespo, que posava el dit sobre presumptes desviacions de fons públics a favor del diputat convergent Xavier Crespo així com dos regidors maresmencs de CiU i PSC. Esquerra encara no ha fet pública la seva decisió tot i que la seva portaveu, Marta Rovira, va expressar la necessitat que sigui un “candidat de consens”. Això fa improbable que la formació independentista voti a favor de Colom ja que CiU no l’accepta.

Tot es decidirà durant el ple d’aquest dimecres quan s’escolliran els tres nous membres de la Sindicatura de Comptes. Tres dels set síndics actuals finalitzen ara el seu mandat. Jaume Amat i Jordi Pons, proposats respectivament per CiU i ERC opten a la reelecció mentre que Enric Genescà (PSC) es jubila. Atès que el PSC ja té un altre síndic dins de la institució, l’última plaça hauria de correspondre a ICV. Però no serà així ja que el PSC ha donat suport al rebuig rotund de Colom per part de CiU.

El PSC es va mostrar “sorprès amb l’actitud de ICV-EUiA” aquest dimarts. Segons va explicar el seu portaveu, Maurici Lucena, “la candidatura de Colom provocava un rebuig frontal a algunes formacions polítiques, el que feia impossible que s’assolís els tres cinquens del Parlament necessaris per aprovar aquesta candidatura”. Lucena va insistir que el nom de Colom no posava cap problema al PSC i va afirmar haver demanat als ecosocialistes que proposessin un altre candidat: “has de proposar un nom que susciti consens però aquest nom no el suscitava”. “Han primat l’estratègia política per sobre de la qualitat de les institucions”, va concloure.

El colíder d’ICV, Joan Herrera, va reconèixer que la seva intenció era “retratar els que volen amagar” i “evidenciar el veto injustificable” d’una persona “que vetlla que no hi hagi mala pràxis”. “Agustí Colom és el millor candidat possible, no ha mirat mai cap a altra banda”, va assegurar. “CiU vol tapar les seves vergonyes”, va afegir. Herrera també va alertar d’un possible “pacte de silenci” si es confirma el vet per part dels socialistes.

Etiquetas
stats